Rubí

Kijk voor meer informatie en showresultaten op de afzonderlijke pagina's van:
Gala ~ Rubí


Gala's Arubí
Kampioen met 29 titels:

NHSB 2753238 – 14.06.2009

 • FCI Europa Jeugd '10
 • FCI Europa '11 + '12
 • FCI Shows Champion
 • Jeugd Nederland, Slovenië, Luxemburg
 • Bundes Jugendsieger '10
 • FCI Centenary Winster Dortmund
 • FCI Centenary Winster NL
 • Internationaal, Nederland, Duitsland, België, Luxembourg, Roemenië, Gibraltar, Tsjechië
 • Veteraan Luxemburg, Spanje, Monaco, België, Nederland, Duitsland
 • Benelux Veteran Winner Lux '17
 • Benelux Veteran Winner BE '18
 • Benelux Veteran Champion
 • Landesveteranensiegerin Thüringen 2019

Ook bij mij in huis geboren en mijn 2de Gos d’Atura Català ofwel “Spaanse Schapendoes”.
Vernoemd naar mama Gala en diens geboorteplaats Rubí bij Barcelona. Zus van:
Gala's Amiga – Gala's Alegría – Gala's Alvaro – Gala's Athina – Gala's Agasco en Gala's Aradí.

Rubí is een mooi en teer gebouwd teefje, met een mooie langharige vacht: blonde lange benen en een donker dek doorweefd met grijs. Volgens de stamboom grijs en fauve. Net als al haar broertjes en zusjes heeft ze het mooie hoofd van mama Gala geërfd. Van haar Spaanse grootmoeder heeft ze de ongewone kleur van haar ogen gekregen: amber. In tegenstelling tot haar ouders is ze niet groot maar slecht 48,5 cm.

Rubí past prima in de familie, echt maatjes met Hijo, een beetje jaloers op Ke-sera de Cocó’s Hijo, voor Cocó had ze – zoals het hoort – het grootste respect. Rubí voelt zich de grote zus van Ròsa Ke-sera en haar beschermster. Samen zijn die twee zó leuk. Ik noem ze ook wel “de zusjes". En voor I Besos di Ròsa is ze een beschermende tante.
Djaya ziet ze als haar kindje!!
Alleen samen met Hijo gedraagt ze zich als een wilde, onstuimige robuuste Gos.

Tussen haar en mama Gala boterde het in aanvang minder: Gala heeft nu eenmaal niets met puppies en/of jonge honden, pas wanner zo tegen de 2 jaar lopen vind ze ze acceptabel. Nou speelgenootjes genoeg, dus geen probleem. In gedrag is ze een kopie van Hijo: zoals ze eet, zit, aan mijn voeten en/of op schoot ligt, het bos onveilig maakt … Maar ja, Hijo heeft destijds ook de opvoeding van zijn dochter en evenbeeld Ke-sera de Cocó’s Hijo voor zijn rekening genomen en dat deed hij met Rubí ook: dus geen wonder. Ook aan zijn kleindochter Ròsa Ke-sera en zijn achter-kleindochter I Besos di Ròsa is zijn 'finishing-touch” merkbaar.

Ook Rubí heeft het nodige succes gehad op shows. Om te beginnen op haar laatste “babydag” op 13 december ’09: deed ze mee op de show in Brussel en nadat ze eerst “Beste Baby van het Ras” was geworden, werd ze in de Erering uit werkelijk tig baby’s van allerlei andere rassen >> geselecteerd bij de “beste 9”. En toen had ze er genoeg van en liet dat duidelijk blijken. “Spaans temperament” hè. Daarna had ze er gelijk een poosje echt genoeg van maar ca. 1 jaar oud kreeg ze de geest en sindsdien heeft ze de nodige resultaten en 18 titels behaald > één daarvan zijnde de zeer bijzondere eenmalige titel ter ere van het 100-jarig bestaan van de FCI: FCI Show Champion.

Haar mooie vacht, haar prachtige hoofd en haar ongelooflijk lieve uitdrukking en uitstraling doen het hem telkens weer. Ik vind het werkelijk állerfijnst dat toch wel heel veel keurmeesters haar roemen vanwege haar uiterst prettige en mensgerichte karakter > meer á la Schapendoes. Zoals één keurmeester zei toen ik vertelde dat ze samenleeft met een huis vol Schapendoezen "logisch".

Ook Rubí is inmiddels moeder geworden: in 2011 maakte ze Gala voor het eerst “oma” van wel van 6 heel mooie, lieve “Roebel-wondertjes”: ons R-nestje en in 2014 kreeg ze opnieuw 7 gezonde wondertjes: ons U-nestje, in 2016 gevolgd door ons B-nestje > 5 stoere mannetjes. In 2017 werd ze voor het laatst moeder, en wel van ons Í–nestje : een prachtige tweeling.

Dit tevens zijnde ons laatste nestje van het ras Gos d'Atura Català.

Kennel Van Hoefflaecken's Cocó is aangesloten voor de Gos d'Atura Català:

© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign