Nieuws 2019

April 2019

April.....maart was druk, maar april was minstens zo erg! Lees maar. 
Om te beginnen zijn we gestart de H-wondertjes van I Besos di Ròsa weer zien! 
Want : de “wij-zijn-4-maanden-oud”-bezoekjes! De spits werd op 03 april afgebeten door de laatstgeborene en over de maand verdeeld hebben we er 6 bezocht met als laatste de eerstgeborene, volgende maand dus nog 1 te doen – zij hadden niet eerder tijd voor ons....
Overal was alles prima in orde en onze Hniña – die er telkens bij was - heeft heerlijk met ze lopen ravotten > dat betekende dat ze daarna moe en dus even wat rustiger waren ….. pffff eindelijk! 

Die eerste bezoekdag was wel een pittige dag voor Hniña, want 's avonds moest ons kleintje voor het eerst ook nog eens naar Ringtraining > wat ze voor een eerste keer uitstekend heeft gedaan, al vond ze het – net als het vrouwtje trouwens, denk niet dat dit ons ding is - wel erg vreemd op zand in een paardenstal............

Hniña de Besos – nu 5 maanden

Daarnaast hebben onze beide “oude dames” Rubí en Ròsa Ke-sera deze maand volop show gelopen als Veteraan. Ze begonnen in Zwolle, Ròsa Ke-sera op 04 april : de keurmeester vond haar geweldig – zo zeer dat hij zei dat het jammer was dat ze al een veteraan is. 
De dame werd BOS-reserve ( Best Opposite Sex ) + BOB Veteraan. 
De volgende dag was de beurt aan Rubí en zij was weer in haar element > deze dame werd niet alleen BOB Veteraan, maar versloeg de concurrentie en werd ook BOB ( Beste van het Ras)! Zo! 
Beide jonkies waren deze dagen mee en hebben zich voortreffelijk gedragen, de thuisblijvers waren daar natuurlijk minder over te spreken.... 

Rubí : BOB + BOB Veteraan in Zwolle

Nadat Hniña iu Spanje al eerst haar boventanden en toen haar ondertanden had gewisseld.......was het op 08.04 tijd voor de 1ste kies! Potje stond al klaar.

1ste kies om te wisselen van Hniña

Op diezelfde dag....bracht de post : De Spaanse Veteranentitel voor Ròsa Ke-sera!
Na Cocó, machissimo Hijo, Ke-sera, en Rubí is zij al mijn 5de hondje die deze titel verkrijgt!! 

Ròsa Ke-sera nu ook Spaans Veteranen Kampioen

En ook niet verkeerd : we waren uitgenodigd voor een wandeling, wijntje en etentje bij de eigenaren van één van Rubí's zonen. Ik doe dat niet snel, maar …. uitzonderingen moeten er soms zijn, of niet?
Natuurlijk was mama Rubí er bij en we hebben eerst een heerlijke wandeling gemaakt > moeder en zoon konden het binnen en buiten uitstekend met elkaar vinden.

Rubí met zoon Alf op een boomstam

alles rustig terwijl wij eten

Het weekend daarop liet Ròsa Ke-sera zich in Antwerpen – België op 13 en 14 april van haar beste kant zien. Op de 1ste dag werd ze net als in Zwolle BOS-reserve + BOB Veteraan. Daags daarna nog een fractie beter : BOS én BOB Veteraan! Onze ouwetjes doen het goed.

Ròsa Ke-sera

Alsof dat nog niet genoeg was : beide dames op leeftijd lieten zich op 20 april ook nog eens zien in Goes – NL. Dit keer waren alle hondjes weer gezellig mee > kon er weer lekker gemopperd worden “komt zij weer met al haar honden”...... 
Ròsa Ke-sera werd opnieuw BOS-reserve + BOB-Veteraan. 
Rubí echter….........verdiende haar 3de en laatste Veteranenpunt werd BOS, BOB-Veteraan en BOB
Voor haar kan nu de Nederlandse Veteranentitel worden aangevraagd.
Dat beide dames BOB-Veteranen werden, betekende met 2 veteranen naar de erering > kan niet, dus hulp gevraagd. Kom je niet in de Erering voor Veteranen dan verlies je die punten niet, maar kom je niet in de Erering voor de Groepen...die dan wel! Dus na de voorkeuring van de Veteranen samen met nog iemand toch maar besloten met Rubí naar de voorkeuring van de groepen te gaan > komt de ringmeester zeggen dat de keurmeester van de veteranen erg teleurgesteld was dat wij ons teruggetrokken hadden...of we toch wilden komen, hij zou zorgen dat we nog op tijd voor de groep konden invoegen.Zo gezegd zo gedaan en nadat ze eerst weer uitgemaakt was voor “Schapendoes” ( met als excuus dat ik bekend was van de Schapendoes) werden we zowaar geselecteerd bij de beste 6, al heel wat. Tot mijn verbijstering werden we echter ook geplaatst en nog wel als
BEST IN SHOW VETERANEN GOES 2019!!!
Bij het podium kwam de keurmeester van de ring er ook bij staan en ik weet niet wiens glimlach breder was : die van hem of die van mij > hij bleef zeggen “smile-smile-smile”
Ik ben zo trots op mijn beide ouwetjes! Zeker omdat ze geroemd worden over hun conditie en gebit.
Heel speciaal is het dta mijn Nederlandse Ròsa Ke-sera dit in Spanje deed en mijn Spaanse Rubí in Nederland. 

Rubí Best In Show Veteraan Goes 2019
en haar trofeeën

Rubí's trofeeën

Tja en toen mochten Ròsa Ke-sera en Rubí uit logeren : Rubí bij een familie die een dochter van haar hebben en Ròsa bij een familie die een halfbroer én een zoon van haar hebben! 
Er kwam nl. weer een 'tripje' aan : naar de show op 27 april in Madrid – Spanje > hier mochten dit keer alleen ingeschreven honden mee naar binnen ter voorbereiding op de grootse show die daar volgend jaar in de agenda staat, vandaar de logeerpartijtjes. 
Alleen met de 3 jongsten op reis dus dit keer. 
Djaya de Besos moest proberen haar laatste verplichte punt voor de Spaanse titel te verkrijgen. Hniña de Besos deed als Baby en puur als training ook mee.
Nou, mag over het resultaat niet klagen > Djaya deed wat ze doen moest en kreeg daarvoor wat ze nodig had > haar laatste verplichte punt : de Spaanse titel wordt aangevraagd! 
En Hniña deed het prima en was volgens zeggen 'perfecta' 
Maar ….er was een verrassend extraatje! 
Ingaande dit jaar doet Spanje met Portugal, Italië en Frankijk mee aan de Latin Winner. 
En dus werd Djaya Latin Winner 2019 Madrid. 
En dat 5-maanden-oude opdondertje won zowaar haar eerste titel : Baby Latin Winner 2019 Madrid
We kunnen dus niet zeggen dat de trip voor niets was : betere beloning was niet denkbaar. 

Djaya – de nieuwe Spaans Kampioen

Hniña met haar eerste titel

More.......net time 


Maart 2019

Ja...1 maart...volgens het KNMI het begin van de lente...: het leek eerder herfst de eerste 10 dagen. Nou, een mooie gelegenheid om in huis bezig te zijn.

Voor 10 maart hadden we een gecombineerde Nest-/Verjaardagswandeling van het M-nestje van Ròsa Ke-sera, het
D-nestje van onze I Besos di Ròsa en het Í-nestje van Rubí in de agenda staan.
Maar op het laatste moment waren er zo veel – allemaal legitieme – afzeggingen....dat we maar hebben afgezegd!
En natuurlijk direct een nieuwe datum voorgesteld > meer nieuws over de wandeling met ….wie weet hoeveel van de 17 wondertjes.... dus op een later tijdstip.
De weergoden waren die dag ook niet in zo'n goed humeur, dus wat dat betreft......

M-wondertjes van
Ròsa Ke-sera, al weer 4 jaar

D-wondertjes van
I Besos di Ròsa, 2 jaar

Í-wondertjes van
Rubí, ook al 2

Heel erg slecht kwam het ons zelf ook niet uit, want : daags daarna vertrokken we richting het al-dan-niet-zonnige zuiden! Lekker 2 weken uitwaaien in ons stekkie aan het strand.
Het was de 1e lange-reis-doop en hotelovernachting voor Hniña > wat ze prima heeft gedaan, niets was een probleem, alles was gewoon interessant en een leuke belevenis. Alles : de auto, het reizen, het stoppen bij tankstations, het uitlaten op vreemde plaatsen, alle andere geluiden en geurtjes, het hotel, de kamer en het daar even alleen moeten blijven : prima, de gewoonste zaak van de wereld!
Ons appartement liep ze in alsof ze daar al vaker was geweest en de tuin was gewoon de hare!
Ze zat tijdens de reis in een benchje op de voorstoel....waar anders Besos of Djaya willen zitten ....nou, dáár had Djaya toch wel wat moeite mee! Omdat voor die stoel afgedekte tassen met hun mondvoorraad en speeltjes stonden, besloot Djaya dat zij daar wel op kon liggen > gekke meid hè? 

Djaya móet vlakbij zijn.....

Op de dag van aankomst in Spanje – 12 maart – was het ook nog eens feest in Casa Cocódotjes!
De D-wondertjes van I Besos di Ròsa vierden immers hun 2de verjaardag > natuurlijk hebben we ze zoals bij ons te doen gebruikelijk een felicitatie-mail gestuurd – ze hebben vast en zeker een fijne dag gehad. Maar onze eigen Djaya de Besos was dus ook jarig : en ook in Spanje vierden we dat natuurlijk met lekkers! Die dikke kussen had ze bij het wakker worden al gehad! 

Djaya's 2de verjaardag in Spanje vieren

Na een eerste rustige week met alleen wat gezellig bezoek.....was het weer werk aan de winkel!
We hadden nl. ook aangemeld voor een show in Reùs : alleen Hniña en Djaya dit keer.
Aangemeld : gewoon omdat we er toch moesten zijn.......ja : MOESTEN! 
Want.....allerbelangrijkst : I Besos di Ròsa en Djaya de Besos moesten daar acte de presence geven om hun titels van resp Campéon de Catalunya 2018 en Campéon Joven de Catalunya 2018 in ontvangst te nemen! Heel feestelijke happenings, er waren op zaterdag 14 Jeugdkampioenen en op zondag 42 Kampioenen die stuk voor stuk en ieder voor zich de Erering in werden geroepen en met ras en naam werden genoemd alvorens het diploma en de trofee van de voorzitter van de ACUCC in ontvangst te mogen nemen. 
Een feestje!! En het feestje werd nog beter toen op zondag...onze I Besos di Ròsa...> echt nog niet in vorm want nog geen 4 maanden na de gebooorte van haar pups....bij de Beste 10 Kampioenen van Catalonië 2018 werd geselecteerd. Hoezo een feestje!?!? Súpertrots op mijn meisjes. 

I Besos di Ròsa Campéon de Catalunya 2018 geselecteerd bij de Beste 10 Kampioenen

Djaya de Besos Campéon Joven de Catalunya 2018

Het waren wel héél lange dagen – de deur uit om 05.00 uur en weer thuis om 21.00 uur – maar ons kleine ding heeft het prima gedaan. In de ring liep ze a ls een zonnetje en liet zich netjes betasten en tandjes en ogen kijken etc. Hniña de Besos heeft haar eerste Veel Belovend in haar balboekje mogen laten noteren – neemt niemand haar meer af, ook heeft ze haar 1ste Catalaanse Jeugdpunt verdiend. Halfzus Djaya heeft nu 5 punten in haar boekje staan voor de Catalaanse volwassen titel …. nog 1 te gaan!

Hniña de Besos met haar eerste trofee

Daarna was het gewoon lekker een beetje vacantie vieren en Hniña bekend maken met alles wat bij ons leven in Spanje hoort. Onze waakhond in het klein. Eenmaal weer thuis moesten de touwtjes weer even worden strak getrokken, want ja...op vacantie gaat alles wat makkelijker en minder streng....

En zo loopt alles lekker op rolletjes....en zo is het foute boel! Vanuit het niets had Rubí opeens een snel groeiend gezwel onder haar linker onderlip! Daar houden we niet van en dus ging ze op 28 maart direct onder het mes, ook de dierenarts was er niet gerust op. Nu is het wachten op de uitslag, de operatie heeft ze in ieder geval goed doorstaan en daarna is ze door de andere meisjes lief geknuffeld en toen ze er weer helemaal bij was, door mij heerlijk verwend.

Rubí weer thuis na de operatie

Maar gelukkig werd het daarna weer leuk! Want op 31 maart mocht onze Djaya de Besos zich op uitnodiging presenteren in Almere voor de officiële uitreiking van een award van Dogzine! 
De dametje van ons blijkt van alle in 2018 in de Benelux op shows ingeschreven honden......
a: de Beste Schapendoes – b : de 3de van de Nederlandse Rassen – en c : de 8ste in Rasgroep I te zijn geworden. 

trotse Djaya de Besos met Award

Zo! Een goed gevulde maand was het! Op naar de volgende.


Februari 2019

Wat begon de maand met naar weer.......nat, guur en koud!
Maar : toen het nodig was, brak de hemel open, was de lucht blauw, geen regen, nauwelijks wind – wat wil een mens nog meer op een dag dat een Nest-/Verjaardagswandeling in de agenda staat?!
Op 3 februari hadden we nl. een gecombineerde wandeling met de pups uit onze Rubí's
U- en B-nestjes.
De U-tjes werden 5 jaar en de B-tjes al weer 3 jaar > het gaat gewoon te snel.....
Van onze kant was natuurlijk mama Rubí er bij maar ook onze Djaya: zij voelt zich sinds de komst van hafzus Hniña wat tekort gedaan en had een extraatje nodig.
Het was een heerlijke wandeling – ondanks het feit dat 1 familie voortijdig weg ging. 

enkele U- en B-wondertjes van Rubí + Rubí en Djaya

Maar dan ..... een mokerslag!
Mama / oma / onze Gala is overleden
08.11.2003 – 08.02.2019
Precies 15 jaar en 3 maanden oud.
Zij was van jongs af aan het 'vriendinnetje' van onze Hijo >
zij kenden elkaar vanaf dat zij 10 en 12 weken oud waren.
En dankzij de vriendschap tussen die twee is zij uiteindelijk bij ons gekomen.
Vanwege haar schoonheid en haar prachtige hoofd, hebben wij – op speciaal verzoek –
met haar 1 nestje gekregen.
En omdat de pups uit dit nesje zó geloofd werden, hebben wij haar dochter Rubí behouden.
Met Rubí mochten wij 4 nestjes hebben.
Totaal heeft Gala met haar 7 kinderen en 20 kleinkinderen ons aller levens verrijkt.

Nu is ze weer bij haar vriendje Hijo, zijn mama Cocó en zijn dochter Ke-sera de Cocó's Hijo.
Deze uiterst lieve en aanhankelijke maar oh-zo pittige Gos....wat zullen wij haar missen.....
Het wordt druk op dat wolkje boven......
Net als op onze piano.......
Dank je wel lieve Gala …....para siempre : “CHICA MIA” 

Gala

Van verdriet ….. gaat het leven dan opeens over in verbijsterring! We kregen een mail van iemand met de vraag of ik wel wist dat onze Djaya een 'award' gewonnen had....???? Award???
Wat blijkt: er wordt door Dogazine bijgehouden wat de uitslagen zijn van alle shows in de Benelux, van alle deelnemende honden, ongeacht waar ze vandaan komen.
En ons meisje.... is in 2018 in de Benelux geëindigd als:
a - Beste Schapendoes, b - nr 3 Nederlandse Rassen en c - nr 8 in Rasgoep I. 
Wat een toppertje!!
En dat is niet alles : we kregen een uitnodiging voor de feestelijke bekendmaking en uitreiking!
Vanzelfsprekend zullen wij daarbij aanweig zijn.

aankondiging van Djaya's Award 2018

Ter ere van de 9de verjaardag op 01 februari van onze Ròsa Ke-sera en haar 9 nestgenoten uit het 
R-nestje van onze Ke-sera de Cocó's Hijo, was er een Nest-/Verjaardagswandeling op 17 februari.
Opnieuw het heerlijkste weer denkbaar, nog uiterst gezonde, actieve en beweeglijke honden en gezellige mensen! Opnieuw mocht onze Djaya de gelederen versterken. 

Djaya en enkele R-wondertjes van Ke-sera de Cocó's Hijo

Op 02 februari hadden we een extra 'tussendoor'-wandeling met Ròsa Ke-sera's dochter Evi ( Evita di Ròsa ). Op speciaal verzoek – er was een hoop waar zij over wilden praten.
Van onze kant waren I Besos di Ròsa en Djaya de Besos er bij.
En opnieuw het heerlijkste weer denkbaar.  

Besos en Djaya met Evi

Dat was het voor deze maand.....genoeg denk ik zo


Januari 2019

Ja ….. opeens is het al weer ….. januari 2019
Want ons nieuws van december 2018.....valt te lezen onder het H-nestje van onze I Besos di Ròsa Net als trouwens de eerste 2 weken van jnauari 2019 

Van midden november 2018 tot midden januari 2019 bestond het leven voor ons uit voor de pups zorgen en de bezoeken van hun aanstaande families. Een heerlijke, maar oh-zo drukke tijd.

H-wondertjes van I Besos di Ròsa Van Hoefflaecken's Cocó

Maar in januari begon het gewone leven weer voor ons.
Gewoon??? Nou, noem wat er allemaal gebeurde maar 'gewoon'! 

Het begon er mee dat ik besloot ondanks dat nog niet alle pups weg waren ( geen zorgen : goede oppas! ), gevolg te geven aan de uitnodiging van de Raad van Beheer voor onze Djaya de Besos Van Hoefflaecken's Cocó om in te schrijven voor de 'Hond van het Jaarshow 2018'!
Een eer op zich, want daarvoor wordt je alleen uitgenodigd wanneer je als hond een Nederlandse stamboom hebt, in Nederland woont en op een show in Nederland op plaats 1, 2 of 3 bent geëindigd in je Rasgroep. En dat heeft Djaya gedaan : ze werd zowel en nr 1 bij de Jeugd in Rasgroep I als nr 3 in Rasgroep I > ze was toen nog maar net 1 jaar!!
Zoals ik al zei : een eer op zich daar bij aanwezig te mogen zijn.
Wanneer je dan ook nog naar huis gaat als WINNER RESERVE NEDERLANDSE RASSEN...... …....
geen woorden voor! Zó trots op ons meisje 

Djaya de Besos Van Hoefflaecken's Coco:
Winner Reserve Nederlandse Rassen 'Hond van het Jaar-show 2018' 

De dagen daarna hebben we de één na de ander onze H-wondertjes aan hun nieuwe families meegegeven. Het was tijd er voor, maar oh......wat is het dan opeens leeg en stil!

Toen was het tijd om er even met de meisjes op uit te gaan en dat deden we met een weekje Spanje: waar we ook hadden ingeschreven op en dubbelshow in Martorell. 
Oh, wat was het daar koud! En toen ging het ook nog eens regenen........
Maar de showresultaten waren hartverwarmend goed!
Djaya de Besos deed beide dagen mee in de Tussenklas en Ròsa Ke-sera als Veteraan Djaya werd beide dagen BOB ( Beste van het Ras ) en verdiende 2 punten voor de Spaanse titel,en 3 voor de Catalaanse volwassen titel.
Één van beide dagen werd ze geselecteerd bij de Beste 5 van Groep I.
Haar oma Ròsa werd beide dagen BOB Veteraan en verdiende haar laatste punten voor de Spaanse Veteranentitel die we nu kunnen gaan aanvragen. Op dag 1 werd ze geselecteerd bij de Beste 5 Veteranen van de show en op dag 2 werd deze dame BEST VETERAN IN SHOW!!
Dat is nog eens passend afsluiten voor de titel, of niet?

Ròsa Ke-sera Van Hoefflaecken's Cocó BEST VETERAN IN SHOW

Wat een manier om het nieuwe showjaar te beginnen!!

Eenmaal thuis......was het tijd …. de gezinsuitbreiding op te halen.
Die was tijdens ons weekje Spanje bij een lieve oppas geweest.
Gezinsuitbreiding?? Ja! Helemaal tegen de gewoonte in – normaliter houden wij alleen een pupje uit het eerste nestje van een nieuwe generatie – mocht ook uit het tweede nestje van onze bijzondere I Besos di Ròsa een dametje bij ons blijven. De meisjes hebben samen gekozen voor het teefje met het rode bandje : haar nestnaam was Gamba, op de stamboom heet ze Hniña de Besos Van Hoefflaecken's Cocó en thuis noemen we haar Hniña.
De vader van haar vader is onze eigen – overleden – machissimo Hijo. Hij en Besos zijn voor mij alles wat een Schapendoes hoort te zijn en heerlijke karakters bovendien.
Zo heb ik via een omweg toch een nakomeling van hen beiden....
Wij hopen en vertrouwen dat Hniña een fijne uitbreiding van ons damesroedeltje zal zijn en zien er vol verwachting naar uit haar tot een fijn, lief en mooi Cocódotje te zien uitgroeien. 

Hniña de Besos Van Hoefflaecken's Cocó – bijna 8 weken oud

Nu vormen mijn huidige 4 Doezenmeisjes weer een “Geluks-Klavertje-Vier”

ons “Geluks-Klavertje-Vier” Schapendoesdames

En samen met onze Gossendame Rubí zijn mijn 5 meisjes weer een 'Hand-Vol-Geluk”!

mijn 5 mooie meisjes : een “Hand-Vol-Geluk”

© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign