Nieuws 2020

Januari 2020

Wat een vréselijke Oudejaarsnacht was het hier! Stond ik vorig jaar nog met alle pups één voor één in de tuin om hen kennis te laten maken met het geluid en de geur......nu was dat niet mogelijk geweest zonder hen een trauma te bezorgen..... De volgende dag was het gras in onze tuin niet meer te zien en ons speciale en doorzichtige verandadak had alle kleuren van de regenboog en lag vol troep....Kostbaar grapje om alles weer schoon te krijgen. Wat bezielt mensen toch.........

Op 04.01 bereikte ons het droevige bericht dat onze Hijo's zoon, onze Ke-sera de Cocó's Hijo's broer : Kwinto de Cocó's Hijo = Balou is overleden. Het ging niet meer, het mannetje was op - 13 ½ mocht hij worden. De laatste 5 jaar van zijn leven had hij als huisgenoot zijn achterneef onze Martí di Ròsa = Patto. Dank aan familie Schimmel voor het liefdecolle thuis dat Balou bij hen heeft gehad.

Kwinto de Cocó's Hijo = Balou

En dan heb je daags daarna een heel fijn treffen : eindelijk was er tijd voor de 1ste Verjaardags- / Nestwandeling met de H-wondertjes van onze bijzondere I Besos di Ròsa.
Van de 8 waren er 5 aanwezig + mama Besos. Helaas niet het beste weer van de wereld en veel moddergedoe, maar dat mocht voor de hondjes de pret niet drukken. Iedereen heeft weer lekker kunnen bijkletsen en we sloten zoals te doen gebruikelijk af met een gezellige en heerlijke lunch.
We zijn het restaurant erkentelijk dat we – zelfs wanneer ze zoals op een dag als vandaag vies zijn - altijd weer welkom zijn mét onze hondjes.

mama Besos met 5 modderwondertjes op een bankje

's Avonds werd opeens Hniña ziek > overgeven! De volgende ochtend : haar mama Besos ook, dinsdagmiddag deed halfzus Djaya ook mee en dinsdagnacht was tenslotte oma Ròsa ook van de partij! Leuk. De hele week was het opruimen en mondjes schoonmaken, rijst met kip voor ze koken....wat ze niet wilden eten en ….oh wat hebben wij genoten! Jakkes.....
Gelukkig bleef onze Gos d'Atura Català Rubí ervan gevrijwaard, want …... 

Op 12.01 was er de Hond van het Jaar 2019 show! En daarvoor was zij uitgenodigd! 
Vorig jaar werd ons Schapendoesje Djaya de Besos daar zelfs Winner Reserve NLRassen 2018! 
En nu mocht ik onze Gos d'Atura Català Rubí daar presenteren, bij de Veteranen.
Extra bijzonder voor ons want zij is ons laatste Gosje en haar aan het eind van haar carriere dan daar te mogen laten zien........maakt het echt nog meer bijzonder.
Er waren 15 Veteranen present en Rubí was de op 2 na oudste.
De keurmeester hield van 'gesoigneerd' en niet van 'rommelpotjes' zoals onze rassen zijn! 
Rubí was echter toch nr 1....maar dan in de catalogus, al blijft zij dat natuurlijk in ons hart en leven.

Hond van het Jaarshow 2019 – Rubí één van 15 Veteranen

Oh happy day!! Dat was 13.01 : want toen ontvingen Djaya de Besos en Hniña de Besos post.
Voor Djaya was er de NL Winster '19 titel en voor Hniña de NL Junior Winster '19 titel.
Nu is het echt officieel! 

NLWinster '19 titel voor Djaya de Besos

NL Junior Winster titel voor Hniña de Besos

14.01 was het de 6de verjaardag van de U-wondertjes van onze lieve Rubí, wandelen ter ere daarvan deden we op 19.01

U-wondertjes van Rubí – op dexze foto bijna 8 weken oud

Op 17.01 brachten we een laatste bezoek aan het broertje van onze Djaya voor wie wij vorig jaar op verzoek van zijn eerste eigenaren een nieuwe familie.zochten en gelukkig hebben gevonden. Hij is daar zeer gelukkig en kan het meer dan prima vinden met zijn tante. Nu wordt hij naar hen over geschreven en is het officieel. Nog vele gelukkige jaren gunnen wij hem daar.
Triest alleen dat wanneer het dan op afsluiten met de vorige eigenaar aankomt....zij opeens niet thuisgeven maar zelfs nog een trap na geven. Des te beter - en dat om meerdere redenen - dat dit mannetje een nieuwe echte familie heeft........

En toen was het al weer tijd voor de gecombineerde Verjaardags-/Nestwandeling op 19.01 met de U- en B-wondertjes van onze Gos Rubí! Allemaal vrije, blije honden en gezellige baasjes met daar bovenop ook nog heerlijk weer : koud, droog en een zonnetje. Wij hebben fijn gewandeld en bijgepraat, de hondjes hebben lekker lopen rennen en enkelen gingen zelfs pootje baden in een – dankzij het slechte weer van de laatste tijd – tijdelijk meertje. En afgesloten werd zoals te doen gebruikelijk met een gezellige en smakelijke lunch. 

Rubí met enkele van haar U- en B-wondertjes

Tja, het was al 5 weken geleden dat we dat nog hadden gedaan.....dus hoog tijd weer voor een show.
Dit keer toog de reis naar Mouscroun – België alwaar onze Hniña moest proberen haar laatste puntje voor de Belgische Jeugdtitel te behalen. Een hele reis, maar gedaan is maar gedaan : of niet?
En de dame dacht “laat ik mijn Belgische jeugdavontuur maar goed afronden” want niet alleen behaalde ze het benodigde laatste Jeugdpuntje, ze werd ook BOB ( Beste van het Ras ) Junior en BOB.en in de Erering werd ze uit 60+ jeugdhonden geselecteerd bij de Beste 6 van de Groep Junior.
We waren en zijn de keurmeester mevrouw de Ridder erkentelijk dat we zo mochten afsluiten.

Hniña Best 6 in de Group Junior en nu ook Belgisch Jeugd Kampioen

De maand sloten we op 30.01 af met de 4de verjaardag van de B-wondertjes van onze schitterende Rubí, wandelen tere ere daarvan deden we al op 19.01

B-wondertjes van Rubí – op deze foto bijna 8 weken oud


© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign