Nieuws 2019

Januari 2019

Ja ….. opeens is het al weer ….. januari 2019
Want ons nieuws van december 2018.....valt te lezen onder het H-nestje van onze I Besos di Ròsa Net als trouwens de eerste 2 weken van jnauari 2019 

Van midden november 2018 tot midden januari 2019 bestond het leven voor ons uit voor de pups zorgen en de bezoeken van hun aanstaande families. Een heerlijke, maar oh-zo drukke tijd.

H-wondertjes van I Besos di Ròsa Van Hoefflaecken's Cocó

Maar in januari begon het gewone leven weer voor ons.
Gewoon??? Nou, noem wat er allemaal gebeurde maar 'gewoon'! 

Het begon er mee dat ik besloot ondanks dat nog niet alle pups weg waren ( geen zorgen : goede oppas! ), gevolg te geven aan de uitnodiging van de Raad van Beheer voor onze Djaya de Besos Van Hoefflaecken's Cocó om in te schrijven voor de 'Hond van het Jaarshow 2018'!
Een eer op zich, want daarvoor wordt je alleen uitgenodigd wanneer je als hond een Nederlandse stamboom hebt, in Nederland woont en op een show in Nederland op plaats 1, 2 of 3 bent geëindigd in je Rasgroep. En dat heeft Djaya gedaan : ze werd zowel en nr 1 bij de Jeugd in Rasgroep I als nr 3 in Rasgroep I > ze was toen nog maar net 1 jaar!!
Zoals ik al zei : een eer op zich daar bij aanwezig te mogen zijn.
Wanneer je dan ook nog naar huis gaat als WINNER RESERVE NEDERLANDSE RASSEN...... …....
geen woorden voor! Zó trots op ons meisje 

Djaya de Besos Van Hoefflaecken's Coco:
Winner Reserve Nederlandse Rassen 'Hond van het Jaar-show 2018' 

De dagen daarna hebben we de één na de ander onze H-wondertjes aan hun nieuwe families meegegeven. Het was tijd er voor, maar oh......wat is het dan opeens leeg en stil!

Toen was het tijd om er even met de meisjes op uit te gaan en dat deden we met een weekje Spanje: waar we ook hadden ingeschreven op en dubbelshow in Martorell. 
Oh, wat was het daar koud! En toen ging het ook nog eens regenen........
Maar de showresultaten waren hartverwarmend goed!
Djaya de Besos deed beide dagen mee in de Tussenklas en Ròsa Ke-sera als Veteraan Djaya werd beide dagen BOB ( Beste van het Ras ) en verdiende 2 punten voor de Spaanse titel,en 3 voor de Catalaanse volwassen titel.
Één van beide dagen werd ze geselecteerd bij de Beste 5 van Groep I.
Haar oma Ròsa werd beide dagen BOB Veteraan en verdiende haar laatste punten voor de Spaanse Veteranentitel die we nu kunnen gaan aanvragen. Op dag 1 werd ze geselecteerd bij de Beste 5 Veteranen van de show en op dag 2 werd deze dame BEST VETERAN IN SHOW!!
Dat is nog eens passend afsluiten voor de titel, of niet?

Ròsa Ke-sera Van Hoefflaecken's Cocó BEST VETERAN IN SHOW

Wat een manier om het nieuwe showjaar te beginnen!!

Eenmaal thuis......was het tijd …. de gezinsuitbreiding op te halen.
Die was tijdens ons weekje Spanje bij een lieve oppas geweest.
Gezinsuitbreiding?? Ja! Helemaal tegen de gewoonte in – normaliter houden wij alleen een pupje uit het eerste nestje van een nieuwe generatie – mocht ook uit het tweede nestje van onze bijzondere I Besos di Ròsa een dametje bij ons blijven. De meisjes hebben samen gekozen voor het teefje met het rode bandje : haar nestnaam was Gamba, op de stamboom heet ze Hniña de Besos Van Hoefflaecken's Cocó en thuis noemen we haar Hniña.
De vader van haar vader is onze eigen – overleden – machissimo Hijo. Hij en Besos zijn voor mij alles wat een Schapendoes hoort te zijn en heerlijke karakters bovendien.
Zo heb ik via een omweg toch een nakomeling van hen beiden....
Wij hopen en vertrouwen dat Hniña een fijne uitbreiding van ons damesroedeltje zal zijn en zien er vol verwachting naar uit haar tot een fijn, lief en mooi Cocódotje te zien uitgroeien. 

Hniña de Besos Van Hoefflaecken's Cocó – bijna 8 weken oud

Nu vormen mijn huidige 4 Doezenmeisjes weer een “Geluks-Klavertje-Vier”

ons “Geluks-Klavertje-Vier” Schapendoesdames

En samen met onze Gossendame Rubí zijn mijn 5 meisjes weer een 'Hand-Vol-Geluk”!

mijn 5 mooie meisjes : een “Hand-Vol-Geluk”


© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign