Nieuws 2018

Pups verwacht medio november...

Moeder Multi Ch I Besos di Ròsa Van Hoefflaecken's Cocó
Vader Chêne Collines Hudson de Hijo
Beide ouders g-PRA vrij, ECVO geheel vrij
Moeder HD-A

Wij houden ons aan de (strengere) fokeisen van de Duitse Rasvereniging.
Bij interesse en voor info bel 0(031)33-2535467 bgg 0(0-31-)(6-22458837
Of mail naar info@hoefflaeckens-coco.nl 


September 2018

Om de maand maar even goed te beginnen.....
Onze Djaya had 2 shows in Bremen – Duitsland
Op de 1ste nog als Jeugdhond > om te proberen het 2de Klub-Jeugdpuntje te winnen en op de 2de als 'grote meid' in de Tussenklas. En ja hoor : zíj had natuurlijk weer concurrentie! Nou ja, meer dan je best doen kun je niet dus ….hupsakee!
Dag 1 deed ze buitengewoon haar best en won niet alleen haar klasse en dat oh-zo gewenste Klubpunt, maar werd ze ook nog eens BOB-J = Beste Jeugdhond en BOS = Beste Teef En de keurmeester eindigde met 'voortreffelijk voorgebracht' > kreeg ik ook nog wat dus! > werd een latertje dus want ze mocht zich laten zien in de Erering
Dag 2, spannend want opeen moest ze zich gedragen als een grote meid – kun je het je voorstellen?
Ons duiveltje Djaya???
Maar …..geen zorgen, mevrouw werd zelfs BOB = Beste van het Ras!
En opnieuw staat er in haar rapportje “vorzüglich in allen Teilen”...je zou er van naast je schoenen gaan lopen! Maar goed, ook deze dag werd het dus laat want opnieuw de Erering.
De volgende dag beide titels aangevraagd: Duits Jeugd Kampioen en Duits Jeugd Kampioen Klub 

duiveltje en kampioentje Djaya de Besos

Was shows betreft is het dit voor even, deze maand andere plannen..

Om te beginnen op 05.09 een wandeling met de eigenaren en de broer van onze Ròsa:
Kalou (= Rafa Ke-sera Van Hoefflaecken's Cocó): al een hele tijd niet gezien en na diverse pogingen lukte het eindelijk een datum te prikken waarop we beiden konden.....dit was althans de bedoeling!
Want: nadat het hier góót – zo veel dat de afvoeren het niet verwerken konden -, bliksemde en donderde …....stond even later de voorhal blank! Dus: zij hebben alleen gewandeld en ik heb even later het huis aan de dakdekker gelaten en hen getroffen voor de lunch. Was gezellig en Kalou ....is fijne man geworden!

Kalou...helemaal alleen op het bankje

Maar ook vierden we feest! Want onze Besos di Ròsa + nestgenoten werden op 13.09 al weer 5 jaar!

Besos di Ròsa nu 5 jaar

Er was nog zo'n prettige wandeling! En wel op 16.09, dit keer met onze Rubí en 2 van haar zonen: Pablo (Rubí's Ugoya) en Alf (Rubí's Bé-Petó), halfbroers. Heel fijn in de Soesterduinen gewandeld en met – na de nodige strubbelingen en correcties ! – ter afsluiting een lekkere en gezellige lunch op een terrasje.

Rubí en haar zonen

Tja, en dan verheug je je op een paar lekker rustige weekends voor we met vacantie zouden gaan...en dan......ja: 'zouden gaan', laat het maar aan de dames over om alles in de war te schoppen : want onze oh-zo-bijzondere Besos besloot opnieuw eerder dan verwacht een loversdate te willen!
Dat betekende dus opstarten van de onderzoeken bij de Rijksuniversiteit van Utrecht, de baasjes van haar 'lover-to-be' bellen, een huisje huren en dan op het juiste moment daar heen reizen!
Besos had haar loversdate was en nu moeten we afwachten of er 'nieuwe wondertjes' zullen komen. Deze regenboog die ons vergezelde op weg daarheen, brengt wellicht geluk.....

een regenboog op weg naar Besos' lover......

Dit alles betekende dus wel aanpassen van onze vacantieplannen! Na terugkomst en het regelen van alle formaliteiten m.b.t. het voorgaande en een dagje rust.......zijn we uiteindelijk een dikke week later dan de planning was vertrokken om tóch nog van een heerlijke vacantie te gaan genieten.

de dames willen zonnebaden...

Aldaar vergaarde Djaya haar 5de Jeugdpunt voor Catalonie en verder genoten we van het extreem goede weer: het leek wel zomer! Terwijl wij daar waren bleken Alf's baasjes 'ín de buurt' en we hebben samen van een verrukkelijke lunch genoten in één van onze favoriete restaurants: Can Pollo


Augustus 2018

++++++++++++++++++
Op 09 augustus kregen we een telefoontje van het vrouwtje van onze Lucky
(Achille Lucky Van Hoefflaecken's Cocó) dat hij die nacht was overleden:
bijna 15 is hij geworden. Nu is hij bij zijn mama Cocó, broer Archimède Hijo en nichtje
Ke-sera de Cocó's Hijo. Vandaar houden zij nu samen in de gaten wat wij hier doen......
+++++++++++++++++++ 

Pfffff......ik denk dat we Nederland vanaf nu maar Los Países Bajos moeten noemen.....
Wát een temperaturen
En wat héérlijk toen het eindelijk wat koeler werd – een verademing 

bijkomen...

Maar ook al was het dan warm – lang leve de airco in de auto – onze showafspraken gingen wel gewoon door....
We begonnen deze maand met een show in Giessen – Duitsland >
Daar waren we 1 x eerder > in 2006 haalde onze Hijo daar zijn laatste puntje voor de Duitse titel! Djaya deed nu mee en ja: ze had zoals altijd weer volop concurrentie: ons meisje deed het goed,
won eerst haar klasse en werd toen BOS ( Beste Teef ) 

Maar toen!! Dit jaar was de World Dog Show in Nederland.
Dan moet je natuurlijk je gezicht laten zien. Maar gezien …..'ons moverende redenen'…....
heb ik i.p.v. alle honden in te schrijven ( wat ik normaliter zou doen ) alleen Djaya aangemeld….. Daags voor deze show was de Benelux NL 2018 show en om dezelfde reden ook hier alleen
Djaya gemeld
Ons duiveltje werd er aan opgeofferd...
Al onze bekenden had ik vooraf gemeld : hoeveel Jeugdteefjes er ook zijn > zij wordt de laatste..... en het is te hópen dat ze beide dagen in ieder geval een Uitmuntend als beoordeling krijgt
Donderdag 09.08 dus eerst de Benelux Winner Show NL 2018: 6 Jeugdteefjes gemeld > Djaya liep als 4de in de rij en daarna op 10.08 dan de World Dog Show 2018 : dit keer 7 Jeugdteefjes en Djaya liep als 5de in de rij. Op beide dagen waren zij allemaal aanwezig
Laten we volstaan met te zeggen dat het beide dagen bijzondere keuringen waren met veelal verrassende cq. onthutsende beoordelingen Ons duiveltje kreeg op beide dagen gelukkig een Uitmuntend als beoordeling en werd beide dagen als 4de geplaatst in haar klasse......pffff!!!!
Heel jammer was dat er niet voor alle deelnemers een aandenken aan deze show was.....
Hieronder zowel een foto van ons beiden in afwachting van onze beurt voor een beoordeling en > oh wat een verrassing : op de officiële foto na plaatsing werd ik 'netjes weggeknipt....!'
Ik bedoel maar..... 

Djaya in afwachting van haar beoordeling op de WDS

na plaatsing....zonder Djaya's vrouwtje!

Eigenlijk veel belangrijker en minstens zo spannend : omdat onze bijzondere Besos eind van het jaar mogelijk 'nieuwe wondertjes' mag maken.....had zij op 13.08 een afspraak bij de oogspecialist in Duitsland : wij gaan daarheen omdat zij weliswaar duurder, maar zó lief met mijn meisjes zijn!
En tot ons grote geluk werd zij opnieuw 'volledig vrij van alle oogziektes' verklaard! Zó blij...
De aanstaande vader is ook al geweest voor dit onderzoek en ….met hetzelfde mooie resultaat. 

Niet spannend, maar wel even zo nodig : het was ook weer tijd voor de jaarlijkse check-up en vaccinatie van de dames > alles goed, allen mooi op gewicht en ze zijn weer een jaar beschermd.

Op 20.08 hebben we ( lees : ik, met Rubí en Djaya ) weer een gezellige wandeling gehad met Rubí's zoon
Alf (Rubí's Bé-Petó) en zijn baasjes, opnieuw in de Soesterduinen met na afloop een heerlijke en bovenal gezellige lunch!

3 boeven : Rubí, Djaya en Alf

Tot slot voor augustus : in Mechelen – België won Djaya haar 1st Belgische volwassen punt + een Internationaal punt > ze werd ook BOS ( Beste Teef ). Ze hád BOB moeten worden.....ze kón BOB worden....( het staat zelfs zo ingevuld op haar papieren! ) maar i.p.v. ook in de slotronde netjes en zoals verwacht te lopen, besloot ze achter de reu aan te jagen! Echt! Een waar duiveltje!

Djaya heeft haar 1ste Belgische punt binnen


Juli 2018

Juli …... voor de meesten een vacantiemaand...
Nou, niemand mag klagen want de mussen vallen van het dak, zó warm!!
Wij hebben het hele jaar vacantie dus gaan we door zoals te doen gebruikelijk! 

altijd vacantie

We begonnen de maand – op de 1ste – met een show in Hannover – Duitsland: onze Djaya mocht daar voor het eerst in een 'grote-honden-klas' – Tussenklas – meelopen!
Superspannend dus, zeker gezien de concurrentie.
Maar ons kleine meisje maakte ons zo trots als een pauw door niet alleen haar klasse te winnen....maar ook maar gelijk weer BOS ( Beste Teef ) te worden.
Hierdoor won ze haar 1ste 2 Duitse punten en haar 1ste Internationale punt
Ze werd tevens Annual Trophy Winner 2018
Ons kleine sterretje......... 

Djaya – ons sterretje

Daags er na kregen we een mail v an de Raad van Beheer > vorige week hadden we namelijk van Djaya de
HD-röntgenfoto's laten maken en die waren beoordeeld > het resultaat is HD-A >
YES! 6de generatie op rij : zó blij mee. 

En alsof dat nog niet genoeg was om de maand mee te beginnen....bracht de post daags dáárna..... eindelijk Djaya's Spaanse Jeugdtitel

Djaya – Spaans Jeugdkampioen

En één week later......bracht de post de Spaanse Veteranen titel voor Rubí
Volgens zeggen zou onze bij ons in Nederland geboren Gos Rubí de eerste Gos d'Atura Català zijn die deze titel heeft behaald. Leuk hè?! 

Rubí – de 1ste Gos die Spaans Veteranen Ch is??

Op 11 juli vierden de È-wondertjes van onze Ròsa Ke-sera hun 2de verjaardag: time flies......
Helaas geen recente foto van het hele stel beschikbaar...... 

Tja en toen......moesten we 'effe vlug' naar Spanje! Met al mijn honden probeer ik naast de Spaanse ook de Catalaanse kampioenstitel te verkrijgen : dus ook met Besos.
6 punten in 1 jaar heb je daarvoor nodig. Vorig jaar had ze er 5 toen …..haar mama Ròsa eerder dan verwacht besloot dat het tijd werd voor haar laatste wondertjes en dus....toen geen 6de punt voor Besos meer mogelijk, Daarom dit jaar een herkansing. Ook dit jaar had ze al 5 punten binnen gehaald, opnieuw nog 1 nodig. Lukte het? SÍ!! Ze heeft nu 6 punten en ik mag de papieren indienen om de titel aan te vragen > zodra die zijn beoordeeld volgt volgend jaar de officiële uitreiking.
Ons kruimeltje Besos besloot haat Catalaanse avontuur af te sluiten met een 3de plaats in Groep 1 Om er maar even een mooie punt achter te zetten 

Besos – afsluiting van een Catalaans avontuur

'Voor de lol' deed Rubí bij de Gossen mee als Veteraan (een Catalaanse Veteranentitel is er niet)
En Djaya kreeg haar 4de puntje voor de Catalaanse Jeugdtitel > nog 2 te gaan 

En onze jongste Gos Rubí heeft in Luik – België haar derde Veteranenpunt gescoord en daarmee voldaan aan de eisen voor de Belgische Veteranentitel. Ze werd ook nog eens BOB-Veteran + BOB En......nu is deze dame dus ook Veteranen Kampioen België. Goed hè?! 

Rubí – wat een knappe meid


Juni 2018

En dan is het opeens juni.......de tijd vliegt weg.
Een nieuwe maand met van alles te doen. 

Maar ook een maand waarin we heel verdrietig waren..............door het verlies van ons prinsesje 
Ke-sera de Cocó's Hijo > zij is weer bij haar zo geliefde papa Hijo en haar oma Cocó Haar urn en foto staan nu bij die van Cocó en Hijo op de piano Inmiddels is een afscheidstekst te lezen onderaan
Ke-sera's persoonlijke pagina Rubí's verjaardag zal echter nooit meer hetzelfde zijn...... 

ons prinsesje Ke-sera de Cocó's Hijo 

nu 3 urnen op de piano

haar urn met foto 

Maar het leven gaat inderdaad verder.......hoe hard ook, het is zo......

We begonnen de maand met een show in Neumünster – Duitsland > we hadden zowel Djaya als Rubí ingeschreven. Djaya kon Duits Jeugdkampioen worden en ..... dat werd ze ook De keurmeester was zó weg van haar dat hij haar mee naar huis wilde nemen.....heb gevraagd hoe dat dan moest met haar overgrootmoeder, grootmoeder, moeder en mij! Wij zouden haar ondanks haar streken erg missen > waarop de ringmedewerkers zeiden dat wij dan ook maar mee moesten! Rubí deed mee voor haar 1ste puntje voor de Duitse Veteranentitel en de dame bekoorde de keurmeester zo dat ze zelfs BOB ( Beste van het Ras ) werd! Beiden hadden zeer lovende rapportjes.....zo mooi dat je ze bijna in zou lijsten!

Ook moesten wij deze maand een laatste belangrijk bezoek afleggen bij onze in januari herplaatste Gos – een zoon van Rubí : Rubí's Ugoya = Pablo. Zijn nieuwe baasjes waren zeer verrast dat Pablo zo blij was me te zien, maar ja : voor ons is dat gewoon – ben best lief voor onze kleintjes! Pablo heeft bij zijn nieuwe familie een uitstekend en zeer liefhebbend thuis gevonden. Ik ben zowel zijn oude baasje als zijn nieuwe baasjes erkentelijk : de eerste voor het weer aan mij teruggeven toen het niet meer ging en de tweede voor het willen zijn van zijn nieuwe familie. Pablo heeft heerlijk door de tuin gerend met zijn mama Rubí en wordt nu naar hen over geschreven. Ben blij dat alles voor hem zo goed heeft uitgepakt.

Pablo met zijn mama Rubí

Maar toen! Ja, toen kwam het : de Nestkeuringen en/of Inventarisaties van onze laatste Doezennestjes, zoals voor ons te doen gebruikelijk in Duitsland. Na het met de 'oude garde' opbouwen van de tenten – ja ; tentEN want we waren met héél veel dit keer! – samen met hen en een paar 'vroege vogels' van de nieuwkomers van een rustige gezellige eerste avond genoten.

's Zaterdags was de Clubmatch, waar wij dit keer 'om ons moverende redenen' niet aan meededen. We begonnen de dag echter met de reuenparade waar 2 van onze mannetjes in meeliepen:
Il Divo di Ròsa = Oscar ( broer van Besos ) en Midado di Ròsa = Beer. Altijd mooi om te zien, al die reuen. Tijdens de Clubmatch had de broer van Besos ( Il Divo di Ròsa = Oscar ) de zware taak de eer van de familie hoog te houden > Oscar deed dit uitstekend, kreeg een mooi rapport en een Uitmuntende beoordeling.

Oscar heeft de eer van de familie hoog gehouden

's Avonds was er het traditionele Cocódotjes-familie-etentje. Zijn we altijd al met een best grote groep : dit keer overtroffen we alle voorgaande keren > het hele terras was voor ons gereserveerd, we waren met dik 40 personen, velen hadden hun wondertje mee genomen en alle wondertjes gedroegen zich een Cocódotjes-afstammeling waardig. Heel leuk was dat 1 papa-eigenaar en zijn fokkers zich bij ons etentje aansloten. Zó leuk dat iedereen geïnteresseerd was en blijft. De avond werd zowel door de 'oude garde' als door de 'nieuwkomers' als heel leuk ervaren. Fijn : daar doen we het voor, we willen het familiegevoel in stand houden en versterken. 

het Cocódotjes-familie-etentje

Tja, en dan maar hopen dat iedereen een beetje kan slapen : na zo'n gezellige indrukwekkende avond en met de spanning voor de volgende dag waarop alle pups uit de laatste nestjes zouden worden beoordeeld. Moesten we ons zorgen maken? Niet echt : ze zijn vrij, vrolijk en gezond en dat is eigenlijk het belangrijkste. Maar goed.... Toen was het zondagmorgen : het weer was prima, niet te warm en geen regen, de papieren van alle pups had ik de vorige dag al opgehaald en nagekeken dus die kon ik snel ronddelen, toen moesten ze allemaal worden gemeten en gewogen. Ik ga dan als eerste op de weegschaal en daarna één voor één met alle pups > dat gaat namelijk veel vlotter dan wanneer ze één voor één met hun baasjes gewogen worden. Tja...en weer kwam er de opmerking dat 'ze niet de kleinsten waren'...NEE, we willen ook geen mini-doesjes maar échte, met een stel goede benen er onder!

wegen en meten

Maar toen liep langzaam de spanning op......voor de keuringen! De organisatie had dat prima voor ons geregeld : ze mochten achter elkaar gekeurd worden en ik kreeg alle tijd de moeders te wisselen en – met het D-nestje – ons eigen wondertje er bij te halen. Oprechte dank aan de organisatie!! Eerst mocht de uiteindelijk enig aanwezige van de 7 uit Ròsa's È-nestje + mama Ròsa > prachtige beoordeling en dito Inventarisatie.

È-nest-beoordeling

Direct daarna mochten de D-wondertjes van Besos laten zien hoe goed zij in elkaar zaten > hier waren zowel papa Duuk als de mama - onze Besos - aanwezig en 6 van de 8 pups. Ook hier weer een heel mooie Nestbeoordeling en de Inventarisaties waren '' om je vingers bij af te likken'....echt zó mooi!

Nestbeoordeling en Inventarisatie D-wondertjes

Als laatste van de familie mochten onze nog maar 7 ½ maand oude E-wondertjes van Ròsa de ring in met mama Ròsa. Heerlijke 'spring-in-het-veldjes' nog : zoals het hoort. Maar allemaal lieten ze zich keurig betasten en lieten ze hun mooie gangwerk zien. De keurmeester was heel lovend over dit nest, gaf een prachtige nestbeoordeling mee en we moesten zelfs een ererondje lopen!!

Nestbeoordeling E-wondertjes

Peggy – het vrouwtje van onze Ravi Ke-sera = Mientje – was zo lief alle papieren snel voor me te copieëren zodat ik iedereen de originelen mee naar huis kon geven. Maar.....eerst heb ik ze zelf in alle rust even doorgenomen en toen iedereen van ieder hondje verteld wat de keurmeester er van vond : “Geboortevrouwtje leest voor” zullen we maar zeggen! Allemaal mogen we blij en trots zijn! Ik helemaal!

Toen gingen de meesten weer op huis aan en hielpen de overblijvers alle tenten weer af te bouwen en op te ruimen / in de auto's te doen. Heel erg bedankt voor jullie hulp. Als afsluiting van het weekend brachten we heel gezellig de avond met een 10-tal overblijvers door op het terras – en i.v.m. het voetbal deels binnen. En toen zat het er weer op......

Op 23 juni heeft onze Gos d'Atura Català Rubí voor het eerst in Nederland show gelopen als Veteraan > de dame mocht gelijk 2 x de Erering in : zowel als BOB ( Beste van het Ras ) als als BOB Veteraan. En wat denk je dat de omroepende keurmeester zegt wanneer wij de Erering als 1ste van de Groep Veteranen de ring in lopen …...Schapendoes!!!!! Nou ja zeg!! Ik stond heel verbouwereerd midden in de ring stil!

Als afsluiting van de maand gingen we nog naar Genk in België : Rubí voor de 2e x in België als veteraan en Djaya voor het eerst in 'een grote-honden-klas' >> in de Tussenklas : heel eng de 1e x. Hoe brachten de dames het er van af? Djaya werd reserve – iets waar we gezien de omstandigheden vooraf al mee rekening hadden gehouden en Rubí werd opnieuw BOB-Veteraan en BOB > top dus!

We eindigen deze maand-weergave met een foto van …...de nieuwe 4 Nu alleen nog Rubí,
Ròsa Ke-sera, I Besos di Ròsa en Djaya de Besos ….. heel anders weer.

de nieuwe 4


KE-SERA DE COCÓ'S HIJO

heeft ons verlaten........................
zij is nu weer bij haar zo geliefde papa Hijo en haar oma Cocó
vergeten....zullen wij haar nooit......


Mei 2018

Het is al weer mei! En....mooi weer > daar waren we wel aan toe.
Dat betekende veel lekker wandelen en de tuin op orde brengen.
Er was natuurlijk af en toe ook een show!

Met Rubí, I Besos di Ròsa en Djaya de Besos zijn we samen met Rubí's dochter Racha en haar baasje naar Monaco geweest. Heel gezellig. Besos en Racha hadden allebei al 1 punt en gingen proberen het 2de benodigde punt te verdienen. Beide anderen konden mooi mee want hadden als jonkie en ouwetje maar 1 punt nodig. De Gossendames mochten zich als eerste in de ring laten beoordelen en deden wat ze doen moesten. Toen was het lang wachten tot de Schapendoezen mochten, mede i.v.m. de concurrentie was succes hier allerminst zeker, maar......hier de resultaten:
Rubí : Veteranen Kampioen van Monaco, BOB Veteraan en BOB ( Best of Breed )
Racha : Kampioen van Monaco
Besos : Kampioen van Monaco en BOB
Djaya : Jeugd Kampioen van Monaco, BOB Jeugd
Met 4 hondjes naar de show en 4 winnaars! En alle 4 ook nog eens bij ons geboren. Zó trots!

Rubí, Besos en Djaya

Racha

Daarna hebben we ons voor het eerst sinds jaren weer eens richting Dortmund – Duitsland begeven, dit keer deden I Besos di Ròsa en Djaya de Besos mee : Djaya beide dagen en haar mams op dag 2....foutje van het vrouwtje : had op dag 1 moeten zijn!! En ze deden het weer super. Ons kleine duiveltje Djaya werd op dag 1 BOB Junior en BOS ( Beste Teef ), op dag 2 opnieuw BOB Junior, haar mama I Besos di Ròsa werd toen BOS ( Beste Teef ) Een succesvol weekend dus.

I Besos di Ròsa en dochter Djaya de Besos

Maar toen......oh, had me er zo op verheugd...... hadden we de “wij-zijn-7-maanden-oud”-nestwandeling met de E-wondertjes van onze Ròsa Ke-sera : haar laatste pups. Van de 10 waren er 8 aanwezig : 1 woont in Zwitserland – dus dat is een beetje veel gevraagd, en onze Blue Boy Balu en zijn familie konden door intrieste omstandigheden er ook niet bij zijn, wij wensen hen veel sterkte met hun verlies....
Maar de wandeling met de ander 8 en hun nieuwe families was heerlijk. Van ons was duiveltje Djaya er bij die ze allemaal heeft begroet maar daarna niet meer bij me was weg te slaan : mijn meisje! Ik denk dat het tijd is haar niet langer ons duiveltje te noemen...... Het was een heerlijke wandeling met lekker vrije, blije en goed verzorgde hondjes : dank allemaal!

de heerlijk E-tjes


April 2018

Tja, en dan is het al; weer april. Opnieuw een maand gevuld met allerlei activiteiten.

Om te beginnen een paar minder leuke...
Onze Gossendame Rubí moest onder het mes …... bleek een wat zwaardere operatie dan gedacht En tot onze grote schrik....ontwikkelde onze oude dame Ke-sera de Cocó's Hijo in een paar dagen tijd een aantal dikke knobbels op haar onderbuik......borstkanker! Dus ook direct onder het mes. Het lijkt er op dat we er voor beiden er op tijd bij waren.

Rubí 

Ke-sera de Cocó's Hijo

Maar er waren ook leuke dingen hoor!
Zo werd dat malle duiveltje van ons Luxemburgs Jeugd Kampioen......

Djaya de Besos Luxemburgs Jeugdkampioen

En hebben we een gecombineerde nest-wandeling gehouden met enkele pups uit onze R- en onze D-nestjes > een echt heerlijke wandeling met allemaal gezellige mensen en blije vrije boefjes.

gecombineerde R-en D-nestwandeling

Ook zijn we nog even naar Spanje geweest, ja even maar! Maar daarom niet minder gezellig. Terwijl Rubí uit logeren was deden 3 van de 4 Doezendames mee op de show in Madrid. Ròsa Ke-sera voor het eerst als Veteraan en won haar eerste en verplichte Veteranenpunt , I Besos di Ròsa won het verplichte punt voor Super Champion en ons duiveltje Djaya de Besos won het verplichte Jeugdpunt en voldeed daarmee aan de eisen voor het verkrijgen van de Spaanse Jeugdtitel. De 4de Jeugdtitel al weer. De dame werd ook hier BOB – versloeg dus haar moeder en oma – 'want ze heeft zoveel spirit'.... Die keurmeester moest eens weten 'hoeveel spirit'.....

de 3 sterretjes...

En toen was ook april al weer om.......


Maart 2018

Ze zeggen wel eens 'times flies, when you're having fun”...
Nou dat was in maart het geval. Lees maar! 

Niet alleen zijn we doorgegaan met de “wij-zijn-ca.4 maanden-oud” bezoeken aan de laatste pups van Ròsa Ke-sera - die het allemaal goed hebben en wiens families dolgelukkig met ze zijn –, het was heerlijk ze allemaal weer te zien en dan ook nog zo blij en gelukkig.

Begin van de maand heeft I Besos di Ròsa weer haar beste beentje voorgezet op een show in Offenburg – Duitsland > niet alleen werd de dame BOS ( Beste Teef ) maar ze is nu ook Duits Klub Kampioen!! Hoera!!

I Besos di Ròsa = Duits Klub Kampioen

We hebben ook een korte maar heerlijk vacantie in Spanje gehad.

de dames hebben vacantie

Omdat we daar show gelopen hebben, mag onze Rubí zich nu Spaans Veteranen Kampioen noemen – hoe geweldig is dat! Onze jongste Gossendame.

Rubí – Spaans Veteranen Kampioen

Ons duiveltje Djaya de Besos.......zij en haar nestgenoten werden op 12 maart al weer 1 jaar!

de 8 D-wondertjes   

Djaya de Besos – 1 jaar

En datzelfde duiveltje …...werd intussen Belgisch Jeugdkampioen! Haar eerste titel Maar ….. dat was niet alles! Op 31 maart deed dit dametje ook mee op een show in Goes – NL . Nadat ze eerst BOB-Jeugd + BOB ( = Beste van het Ras ) werd en daarmee ook gelijk maar even Nederlands Jeugd Kampioen, mocht ze zich dus in de Erering laten zien Daar deed ze het voor een Schapendoes haast onmogelijke – zeker met nog maar net 12 maanden oud >>>> Ze werd in Groep 1 geplaatst als nr 3 En ze werd in Groep I Jeugd geplaatst als nr.........1!!!!! Weer een appel die niet ver van de stam valt?? Zesde generatie!!

Djaya de Besos 


Januari 2018

Na een rustige maar gezellige Jaarwisseling – waarbij mijn meisjes zich totaal niets hebben aangetrokken van het lokale vuurwerkgeweld.....…..zijn we het nieuwe jaar op 06 januari gestart met de 1ste show voor onze Djaya de Besos in België. We gingen voor het Jeugpunt t.b.v. de Belgische jeugdtitel. Maar deze jongedame vond dat ze het voorbeeld van haar moeder en oma moest volgen.....en op de prille leeftijd van amper 9 maanden maar direct ook maar ..BESTE VAN HET RAS...moest worden.
Zie hier een ietwat verbijsterde Djaya met haar 1ste Belgische showtrofee......

een verbijsterde Djaya de Besos

Twee weken later hadden haar mama I Besos di Ròsa en 'tante' Rubí verplichtingen op een dubbelshow in Catalonië – Spanje en mocht zij ook meedoen – als training. Dag 1 gaf ze haar mams het nakijken en werd de dame nogmaals Beste van het Ras en …. werd meteen ook nog eens nr 4 in Groep I! 

Djaya de Besos was de Beste

Dag 2 zette mams haar weer even op haar plaats en werd zíj het! Tante Rubí stal op dag 1 de show bij de Gossen : ze werd Beste Veteraan én Beste Teef. Na een heerlijke korte vacantie weer op huis aan om met beperkte groep dit mooie nieuws te delen.


Februari 2018

En opeens zit je dan al weer in februari! We begonnen op de 1ste met de verjaardag van onze Ròsa Ke-sera en haar 9 broers en zussen : dit tiental werd al weer 8 en bereikte daarmee de status van “Veteranen”. De nestwandeling moest helaas worden afgezegd en uitgesteld i.v.m. de weersomstandigheden in combinatie met de afstand die sommige baasjes moesten afleggen : veiligheid voorop!

Ròsa Ke-sera 8 jaar

Op de 2 februari mocht onze Djaya de Besos weer naar een show : dit keer in Eindhoven -NL. Keurmeester mw Lochs. Hopend op het tweede jeugd puntje.....en wat deed het dametje?? Ze werd niet alleen Beste Jeugdhond maar ook Beste Teef en toen Beste van het Ras! Met als klap op de vuurpijl : nr 10 in Groep I. wwooww!!!

Djaya de Besos was ook de Beste in Eindhoven

Maar denk nu niet dat onze Djaya alleen maar een oh-zó lieve pup is en een beetje een showgirl! Nou nee : allerminst kan ik verzekeren > toen wij voor het naar huis gaan een parkeerkaartje hadden betaald ( € 17,50!!!! ) ik dat even naast me neerlegde ...het weer wilde pakken ….zat Djaya dat op de achterbank op te eten...........HELP!! net € 17,50 betaald dame!! Dat is dus ook onze Djaya.....

Omdat op 30.01 de B-wondertjes van onze Rubí al weer hun 2de verjaardag vierden, hebben we op zondag 11.02 een heerlijke nestwandeling gehad met na afloop een lekkere lunch en veel napraten.

de B-wondertjes van Rubí – 2 jaar

Het weekend daarop deed onze kruimel in Gent – België mee aan 2 shows, ze werd 2 x BOB Jeugd en 2 x Beste Teef en.....we mochten haar 1ste titel aanvragen > die van Belgisch Jeugdkampioen! Ons nieuwe sterretje.

Djaya de Besos bereid zich voor

Tot slot van deze maand gingen we op 25.02 wandelen met een i.v.m. griep, ziekte en het vieren van verjaardagen uitgedund aantal pups uit het M-nestje van onze Ròsa Ke-sera > zij werden al weer 3 jaar. Een heerlijke maar IJSKOUDE wandeling!!

enkele M-wondertjes van Ròsa Ke-sera – 3 jaar


© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign