Nieuws 2009

Huldiging der Kampioenen 2009

Vorig jaar werd het door omstandigheden rijkelijk laat gevierd > pas in oktober. Dit jaar waren ze er vroeg bij: 16 februari mochten wij onze opwachting maken. De happening werd gehouden in de kantine van Manege Luxool in Nijkerk: prima plek!

En dacht ik vorig jaar dat we er voor de 5de keer bijwaren nee hoor; dit jaar zijn we er volgens de wethouder al weer voor de 7de keer bij. De wethouder van de gemeente waartoe Hoevelaken behoort had het deze avond behoorlijk druk want, als ik het goed onthouden heb, waren er dit keer 19 kampioenen uitgenodigd voor de “Huldiging der Kampioenen”.

Ik blijf het een geweldig leuk gebaar vinden van de gemeente naar haar sporters die – ieder in hun eigen discipline - topprestaties leveren. Uitgenodigd worden de Wereld- Europees- en Nederlands Kampioenen. Dit keer varieerde het aanbod van disciplines in kampioenschappen van Sjoelen, Thai Boksen, Schoonspringen, Pony Mennen etc. naar ons. Wij waren er dit keer bij omdat vorig jaar:

- Cocó Nederlands Veteranen Kampioen,
- Hijo Reserve Europees Kampioen,
- Ke-sera de Cocó’s Hijo Nederlands Kampioen en Reserve Wereld Kampioen,
- Gala Nederlands Kampioen geworden zijn.

Ik heb wel even getwijfeld of wij wel zouden gaan – in verband met onze 10 wondertjes – maar mijn vriendin was bereid op mama Ke-sera de Cocó’s Hijo en haar 10 wondertjes te passen: dus toen durfde ik wel te gaan.

Inderdaad: natuurlijk ging Ke-sera de Cocó’s Hijo niet mee! Hoe graag ik haar ook laat zien. En Gala bleef ook thuis want zij is niet zo opgegroeid als de Cocódotjes en ik wist niet hoe zij daar binnen op de paarden en alle drukte zou reageren. In haar plaats mocht haar dochter Rubí mee > gelijk weer een stukje “bijscholing” voor ons kikkertje. Die zich trouwens voortréffelijk heeft gedragen, een “Schapendoes” waardig.

Toen wij naar voren mochten komen en de wethouder zijn ver- en bewondering uitsprak over alles wat mijn honden presteren en hoe vréselijk braaf ze altijd waren tijdens deze bijeenkomsten wát er ook gebeurt, merkte hij op dat ik met 4 honden resultaten had behaald “en er maar 3 bij me had “. Dus legde ik uit waarom Gala werd vertegenwoordigd door Rubí en waarom Ke-sera de Cocó’s Hijo er niet bij kon zijn, waarop de reactie uit de zaal was “mijn G.., 15 honden". Ja wat een weelde hè. Je moet maar zo gelukkig zijn! Na afloop was er een goed verzorgd hapje en drankje en kon er lekker nagekletst worden. Een prachtig boeket (+ enveloppe met inhoud) mocht later mee naar huis.

Wát een knapperds heb ik toch

Al jaren zijn we lid van een Vereniging in Waalwijk. Jaarlijks hebben zij in januari een Clubshow waar tópkeurmeesters voor worden uitgenodigd. Het is een show een CAC waardig, zó goed georganiseerd. Wat zij ook doen is een op naam gestelde trofee uitreiken aan de aan de show deelnemende honden die in het jaar ervoor Nederlands, Nederlands Jeugd of Nederlands Veteranen Kampioen zijn geworden. Meestal hebben wij wel iets, maar dit keer 3 stuks. Want: Ke-sera de Cocó’s Hijo en Gala zijn allebei in april in Leeuwarden Nederlands Kampioen geworden en Cocó werd in Amsterdam Nederlands Veteranen Kampioen. Dus zaterdag 23 januari was het zover. Ke-sera de Cocó’s Hijo kon vanzelfsprekend niet mee i.v.m. haar vergevorderde zwangerschap en bleef gezellig bij een heel lieve oppas.

En i.v.m. Ke-sera de Cocós Hijo ( ik wilde zo lang mogelijk thuis zijn ) mochten wij van de organisatie later komen en werden we ook nog eens als laatste gekeurd. Fijn dat dat kon. Dus ik op pad met Cocó, Hijo, Gala en Rubí. En toen was het zo ver. Eerst mocht Rubí – voor de eerste keer als puppy - laten zien hoe mooi ze is en werd ze beloond met de kwalificatie 1 Veel Belovend en Beste Puppy van het Ras. Daarna was het de beurt aan Gala: 1 Uitmuntend en Beste van het Ras En toen was het de beurt aan de Schapendoezen:

- Cocó : 1 Uitmuntend en Beste Veteraan van het Ras
- Ke-sera de Cocó’s Hijo: absent
- Hijo: 1 Uitmuntend en Beste van het Ras

De keurmeester (mw. Rita Kadike uit Estland) was helemaal weg van mijn Schapendoezen en wilde zelfs nog met ze op de foto > zelfs zonder mij.

Dit geweldige resultaat betekende ook dat we later die middag niet alleen in de Erering onze trofeeën mochten ophalen, maar ook nog eens 4 x ons moesten laten zien voor een verdere beoordeling. Als eerste mocht Rubí met alle andere Beste Puppy’s van het Ras de Erering in: en kwam niet verder. Als allerlaatste mochten Hijo en Gala zich vertonen in de Erering met alle andere Beste van het Ras van Groep I > Gala werd door iemand anders voorgebracht want je mag maar met 1 hond de ring in. Gala werd net als haar dochter niet geselecteerd bij de Beste 10 en mocht weer gaan, maar Hijo mocht nog even blijven en werd (een ware prestatie voor een Schapendoes) > Nr. 9 van Groep 1. Maar Cocó werd beste veteraan van de show.

We hadden een topdag. We gingen naar huis met niet alleen de 3 NL Kampioen – trofeeën, maar ook nog eens met: 3 bekers, 1 vaantje, 4 deelnameplaquettes en een grote baal brokken. En met de (voor mij) allerliefste wolbaaltjes van de hele wereld.

3 december 2009 Brussel en Rubí’s laatste babydag en ook > Mistral

Rubí’s laatste babydag hebben we op 13 december 2009 “gevierd” in Brussel. Daar mocht ze meelopen in een show. En hoe! Er waren 12 Gos d’Atura’s Català. Ons kikkertje werd 1 Veel Belovend en Beste Baby (van het ras). Daardoor mocht ze zich ’s middags in de Erering laten zien: vrouwtje tróts natuurlijk. Ja, en dan moet ze zo’n hele grote ring in waar allemaal mensen omheen zitten om naar haar te kijken. Die “Erering” moet je dan in met alle andere baby’s die Beste Baby zijn geworden: nou dat waren er dit keer wel zo’n 45. En wat denk je? De keurmeester selecteerde Rubí bij de Beste 9! En toen was het over voor haar: ze moest nog een rondje lopen maar bleef stókstijf staan, keek me aan, blafte me toe en verzette geen poot meer. Gelukkig moest iedereen er om lachen, maar toch … Rubí’s babytijd hebben we dus waardig en in showstijl afgesloten. En m.i.v. vandaag 14.06.2009 is ons kikkertje Rubí baby áf en puppy.

Ook waren er 11 Schapendoezen. Brussels Winner en Beste v/h Ras werd hier onze vriend: Mistral des Uns et des Autres! En alsof het niet genoeg was > werd hij 2e in groep I. We zijn trots op deze mooie en heel lieve man.

6 december 2009 Puppenwandeling

Eindelijk was het dan zover: we hadden onze 1ste puppenwandeling. Opkomst: 5 van de 7. En dat de dag na Sinterklaas en met slecht weer. Het was heerlijk om het kroost weer te zien en om te zien hoe goed en gelijk aan elkaar ze zijn gegroeid. We waren met 2 reutjes en 3 teefjes: Barça en Beer, Chica, Izara en Rubí. De Cocódotjes en Gala waren thuisgelaten, het was dus een échte puppenwandeling. Onze wandellocatie was Kasteel Groeneveld in Baarn > ideaal! Ik loop daar al járen. Lekker overzichtelijk en ook de zwemmers komen aan hun trekken. De weersomstandigheden zorgden voor modderpoelen en daarin werd volop heen en weer gegleden. 

Beer heeft nog steeds die mooie lange benen en is een échte macho geworden, Barça is een tolerante man, Chica een dame met Spaans temperament, Izara tenger en volledig op haar vrouwtje gefocust, had even nodig om dat los te ( mogen ) laten en zich volop in het pupgewoel te storten en Rubí, thuis nergens bang voor maar nu toch niet de grootste held c.q. gangmaker en nog steeds de kleinste van het stel al schelen ze elkaar allemaal maar weinig.

Barça en Rubí lijken wel een Siamese tweeling en Beer doet er niet veel voor onder, Chica is een donkere dame die alsmaar blonder wordt en Izara nog steeds mijn “rotweilertje“. Ik heb er van genoten en zie al uit naar de volgende keer. En om in stijl te blijven > een bankjesfoto. Rubí had al zóó lang braaf stilgezeten terwijl de anderen neergezet werden dat ze op het moment van afdrukken haar hoofdje naar beneden deed.

De wandeling werd in het restaurant afgesloten met een heerlijke koffie, cappucino of chocolademelk al of niet aangevuld met appeltaart met slagroom.

5 december 2009 Dank u wel Sinterklaas

Zoals ieder jaar mochten Cocó, Hijo, Ke-sera de Cocó’s Hijo, Gala en Rubí ook dit jaar hun bakje zetten voor Sinterklaas. En omdat het heerlijke lieve en súperbrave hondjes zijn, werden die door de “Cadeautjespiet voor hondjes“ gevuld.

Winner Amsterdam 2009

Zaterdag heb ik daar gewerkt als schrijver en Rubí meegenomen > voor de socialisatie en om aan al die drukte etc. te wennen. We hebben zelfs nog even “geoefend”. Zus Zenzi (Gala’s Amiga) kwam ook nog even buurten en zorgde ervoor dat ik me ’s avonds niet meer hoefde te wassen. Ze heeft me – toen ze eenmaal in me geklommen was – hélemaal afgelebberd. Héérlijk. Maar goed, de Winner > absoluut niet mijn favoriete show, maar ik dacht: laten wij nou óók eens een keer meedoen. Zo gedacht, zo gedaan: Cocó ingeschreven in de Veteranenklas en Ke-sera de Cocó’s Hijo in de Kampioensklas. Hijo en Rubí gingen mee als supporter en Gala was een dagje elders.

De Schapendoezen waren direct aan de beurt. Ke-sera de Cocós Hijo ‘s hoofdje viel bij deze keurmeester niet in de smaak en dus kwam ze niet verder dan een 2U > maakt niet uit, ze wordt me er alleen maar liever om. Maar dan (oma) Cocó. In haar klas: 1U en VeteranenCAC > daarmee werd ze ook nog eens Nederlands Veteranen Kampioen. Toen moest ze samen met de Veteranenreu voor Beste Veteraan > ja hoor: werd ze ook. Dus mochten we ’s middags onze opwachting maken in de Erering.

En toen ging het nog bijna mis. De keurmeester die de Gossen moest keuren liep vreselijk uit en nét toen hij begon werd omgeroepen dat ze in de Erering begonnen met de Veteranenkeuring > wij dus op een holletje al die hallen door en ja hoor: de voorkeuring was al gedaan, ons toch maar gemeld en we mochten er nog bij. Moesten nog even een rondje lopen en door de keurmeester beoordeeld worden en toen moesten we met zijn allen de Erering in: allemaal samen een rondje lopen waarna er 5 werden geselecteerd > waaronder Cocó!! En deze 5 moesten allemaal stuk voor stuk een eigen rondje lopen en zich nogmaals door de keurmeester laten bekijken. Maar er werden er maar 3 geplaatst dus ik dacht: nou, toch mooi lekker bij de laatste 5. Maar nee hoor, we hoorden zelfs bij de beste 3.

Ja en dan krijg je het benauwd hoor. Nummer 3 werd geplaatst > wij nóg niet. Toen zei de spreker: nu plaatsen we nummer 1 en dan weten we ook wie 2 is > en dat waren wij. Mijn Cocódot reserve Best-In-Show Veteraan - Winner 2009

8 november 2009

De ballonnen hangen buiten en ze heeft een práchtige roze strik aan haar halsband want Gala is vandaag jarig! Ze wordt 6 jaar. Nu is ze weer net zo oud als haar grote bosvriend en pleegbroer Schapendoes Hijo. Ter ere van haar verjaardag hebben we een modderboswandeling gemaakt (grrr wanneer je er 5 hebt) en straks is het weer superlekker smullen van haar lievelingskostje.

23 oktober 2009

De ballonnen hangen buiten, de vlag hangt uit want vandaag zijn Cocó en Hijo jarig!

Cocó wordt vandaag al weer 10 en haar zoon Hijo wordt vandaag 6 jaar. Ze krijgen vandaag een extra grote portie van hun lievelingseten en ze krijgen van allemaal vrienden en liefhebbers kaarten, knuffels en cadeautjes > mmm cadeautjes. Vrouwtje en de hele hondenfamilie maken er een feestje van.

13 oktober 2009 Huldiging der kampioenen 2008

Al weer voor de vijfde keer op rij werden wij door de wethouder van de gemeente waartoe Hoevelaken behoort, uitgenodigd voor de “Huldiging der Kampioenen”! Ik vind dat een geweldig leuk gebaar van de gemeente naar haar sporters die – ieder in hun eigen discipline - topprestaties leveren. Uitgenodigd worden de Wereld- Europees- en Nederlands kampioenen. En nee: het gaat hier niet alleen om mensen die topprestaties leveren, maar ook wanneer je hoog scoort met pony’s paarden, paardenmennen en honden > zoals wij dus. Dit jaar vond de happening over 2008 plaats in ons eigen dorp Hoevelaken en wel afgelopen dinsdag 13 oktober.

Dit keer waren er 9 kampioenen die in het zonnetje werden gezet. Wij dit keer omdat we vorig jaar zo gelukkig waren 3 Europese titels te winnen op de European Dog Show 2008 in Boedapest – Hongarije (de World Dog Show konden wij jammer genoeg vorig jaar niet bijwonen omdat ik toen op de operatietafel lag). Cocó werd Europees Veteranen Kampioen 2008, kleindochter Ke-sera de Cocó’s Hijo werd Europees Kampioen (teven) 2008, kleinzoon Dough werd dat bij de reuen. Zoonlief Hijo moest dit keer de eer aan zijn zoon laten, maar daar hadden wij natuurlijk helemaal geen moeite mee: het blijft immers in de familie. Namens zijn zoon was Hijo bij de happening aanwezig voor een heel gezellige huldiging, een hapje en drankje en een prachtig boeket (+ enveloppe met inhoud).

September 2009 Pups van Ke-sera de Cocó’s Hijo & Mistral of Chichi

Al vroeg in het voorjaar is toestemming gekregen voor de combinatie van Ke-sera de Cocó’s Hijo met

Mistral des Uns et des Autres

met als reservereu zijn vader Chichi de la Richesse

De bedoeling was een dekking eind maart / pups begin juni jl., maar dat is uitgesteld omdat onze onverwachte Gos d’Atura Català Gala voor moest gaan vanwege haar leeftijd. We hopen nu dat het binnen enkele weken eindelijk zo ver is.

09.2009 Rubí's eerste “wereld”reis

Mijn vrouwtje besloot een beetje stout te zijn. Hoezo? Nou ze wilde zó graag weer even de Spaanse sferen opsnuiven dat ze mij al 28 dagen voor de 30 dagen na de rabiësenting waren verstreken meegenomen heeft de grens over. Natuurlijk samen met mijn 4 familieleden Cocó, Hijo Ke-sera de Cocó’s Hijo en Gala. Ja, ze hád me natuurlijk in Nederland kunnen laten > de oppassers stonden werkelijk voor me in de rij (ik ging bijna naast mijn schoenen lopen) maar nee. Bij dat vrouwtje van ons is het alles of niets! Toch maar fijn voor mij. Ik moest wel in een bench maar die stond naast het vrouwtje op de passagiesstoel en mocht open blijven als ik maar braaf was.

Eerst gingen we naar vrienden in Frankrijk waar we konden bijkomen van de eerste 700 km: prachtig gelogeerd in hun Bergerie.

Toen door naar Spanje waar vrouwtje bij oude bekenden die een gewéldig restaurant hebben + een paar kamers “haar” eigen kamer heeft. Komt zij, dan moeten eventuele gasten verhuizen. Heeft ze toch maar goed geregeld hè?

Waarom ze die kamer wil? Nou, die is héél groot > lekker veel ruimte voor ons om te dollen en heeft een héél groot bed waar we met zijn allen op/in kunnen. Wij moeten dan wel op ons eigen dekbed blijven liggen van het vrouwtje, maar dat is niet erg want daaronder liggen vrouwtjes benen en die slapen ’s morgens nog van ons gewicht (zegt ze dan).

Vrouwtje heeft mij in Rubí (naar die plaats ben ik vernoemd, want daar is mijn mama geboren) voorgesteld aan Vicente en Tina Gasco Correcher: daar is mijn moeder Gala geboren en zij vonden mij geweldig, gewoonweg geweldig! Zij hadden 2 bevriende keurmeesters gevraagd om ook een glaasje te komen drinken en die hebben mij allebei helemaal bestast en gedaan (ze zaten echt óveral aan en ik moest dat goedvinden, maar goed dat we al geoefend hadden met “tandjes kijken” en zo) en zij zeiden dat ik daar wel mocht blijven. Nou écht niet. Ik kom wel af en toe langs, kunnen ze me even zien, maar ik ga lekker weer mee met mijn eigen hondenfamilie en mijn vrouwtje > die kunnen mij toch niet missen. Wij zijn in noodweer teruggereden naar ons hotel en hebben toen nog lekker over de boulevard en het strand mogen rennen en dollen. Het was heel gezellig en ik wil wel vaker op reis.

10.08.2009 Vanaf vandaag bestaat de (honden)familie uit:

- oma Cocó
- zoon/ papa Archimède Hijo
- (klein)dochter/pleegmoeder Ke-sera de Cocó’s Hijo
- pleegdochter/-zus/-tante/mama Gala en
- Gala’s Arubí Van Hoefflaecken’s Cocó > zeg maar Rubí

14.06.2009 De puppies zijn geboren

Gala is moeder geworden van 3 reutjes en 4 teefjes. Kijk op de geboortepagina voor meer informatie.  

15.05.2009

Vandaag is Gala voor controle naar de Universiteitskliniek in Utrecht geweest. En ze is zwanger. We verwachten de pups medio juni 2009.


Alkmaar 09.05.2009

Er waren 14 Schapendoezen gemeld, 6 reuen en 8 teven. Ke-sera de Cocó's Hijo in Kampioensklas 1U CAC BOB rapport:

- 2 1/2 jaar oude teef met een zeer rastypische lichte bouw
- vrouwelijk hoofd, schedel wat smal, mooi oog, klein dun oor,
- Prima gebit
- Rechte benen, goede voeten
- Mooi lichaam rechte rug
- Perfecte droge vacht met mooie structuur
- goede staart
- Ruim gangwerk

Goes 26.04.2009

Er waren 3 Schapendoezen gemeld, 3 teven. Ke-sera de Cocó's Hijo in Kampioensklas 1U CAC CACIB BOB rapport:

- prima type met hoofd in goede verhouding
- mooi donker oog
- prima boven- en onderbelijning
- goede stand en hoekingen goede vacht, prima beweging

Leeuwarden 14.04.2009

Gos d'Atura Català: er waren 3 Gossen, 1 reu en 2 teven. Gala de Canmuς in Kampioensklas 1 U CAC CACIB en werd BOB + Nederlands Kampioen rapport:

- uitmuntend type, grijs, mooie maat
- uitmuntende structuur beharing en conditie
- Uitmuntend silhouet, goede hoogte/lengteverhouding
- Mooi geplaatst oog, goed oor, goede schedel/snuitverhouding
- mooie hals/ruglijn,
- prima voorborst en diepte mooie croupe en staartaanzet,
- goede hubertusklauwen prima beenwerk,
- uitmuntend gehoekt achter en voor voldoende zijwaarts gangwerk

Schapendoes: er waren 20 Schapendoezen, 8 reuen en 12 teven. Ke-sera de Cocó's Hijo in Kampioensklas 2U RCAC RCACIB en Nederlands Kampioen. rapport:

- 2 jaar, uitmuntend type
- goed hoofd, krachtigschaargebit
- donker oog, licht oortje, goed lichaam, mooi bone
- goede voeten, staart en vacht
- regelmatig gangwerk waarbij ze wat meer staartactie mag laten zien.

© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign