Nieuws 2010

18.12.'10 Brussels Dog Show. Oh Ròsa

Ròsa was “puur voor de lol” voor deze show ingeschreven – in de Jeugdklas, want tot 15 maanden is er in België niets de verdienen, behoudens de eer van Beste Jeugdhond. Er waren 18 Schapendoezen ingeschreven en we moesten zo'n 80 honden voor laten gaan voor we eindelijk aan de beurt waren: voor zo'n jong hondje duurt dat wel erg lang. Maar, ze presenteerde zich goed, werd beloond met 1U, werd Beste Jeugdhond en daarmee Brussels Junior Winner 2010. Ze moest daarna nog meelopen voor Beste van het Ras, maar ik ging er van uit dat dat niet serieus meedoen zou zijn, naast een volwassen reu en teef.

We moesten heel wat rondjes lopen voor deze eindkeuring, maar toen werd mijn nog maar 10 maanden oude Ròsa Ke-sera Van Hoefflaecken's Cocó BOB (beste v/h ras). Ik was totaal verbouwereerd, helemaal toen de keurmeester tegen me zei “ don't be so surprised: she is the best mover I have seen”. Hierdoor mocht ze zich 2 x laten zien in de Erering: als Beste Jeugdhond en als BOB.

11+12.12.'10 Rubí, Ròsa & Rago in Kassel – Duitsland

Het was Ròsa's 1ste “officiële” optreden in Duitsland, ze kreeg gezelschap van één broer. Beide deden het perfect. Werden allebei 1ste in de Jeugdklas en kregen dus hun 1ste Duitse Jeugdpunt. En Ròsa herhaalde dat succces de dag erop zelfs. Nu heeft ze hier – net als in Nederland – nog maar 1 puntje nodig voor de Jeugdtitel.  

Rubí werd dag 1 ook 1ste in haar klas en zelfs 2de teef v/h Ras. De 2de dag deze keurmeester hield van grote, sterk gespierde honden. Tja, wat moet je dan als frêle, niet grote dame met ook nog eens een langere vacht als de anderen.

28.11.'10 Ròsa > Jeugdwinster 2010 Amsterdam-Winner

Ook dit keer deden Rubí en Ròsa allebei mee, allebei in de Jeugdklas – Rubí kon nóg net meedoen in deze klas en Ròsa nét –, allebei met echte concurrentie: dus cadeau krijgen zouden ze het echt niet. Allebei werden ze als 1ste geplaatst: 

- Rubí helaas slechts met een Zeer Goed.
- Maar Ròsa kreeg 1 Uitmuntend en daarmee haar 2de puntje voor de NL-jeugdtitel.

En werd Jeugdwinster 2010 op de Amsterdam – Winner. Ze kreeg een mooie rozet en van één van de twee Schapendoes Clubs een mooie bokaal. Ons kleine heksje heeft haar 1ste échte titel op naam staan! Zou dit de 1ste stap zijn als waardig opvolgster van haar overgrootmoeder Cocó, opa Hijo en mama Ke-sera de Cocó's Hijo > de 4de op rij. Ach een mens mag toch hopen.

21.11.2010 – Ròsa en Rubí in Kortrijk – België

Oh se benne só goet geweest (fin ik). Beide dames mochten zich laten zien in de Jeugdklas op deze show. Ròsa kon nét meedoen in deze klasse en Rubí nóg net. Rubí hoefde dit keer ook geen “puntjes te scoren “ vond ik, gewoon allebei lekker “voor-spek-en-bonen” > moet ook kunnen. En ja hoor, ze mochten allebei de ring verlaten als Beste Jeugdhond v/h Ras. In de Erering waren we snel klaar, maar naar huis gingen de dames allebei met een mooie Debutantenbokaal. Natuurlijk werd ook ditmaal de prestatie gevierd met een lekkere tinto. 

06.11.2010 – Ròsa en Rubí in Bleiswijk – NL

O wat was ik nerveus, maar wat deden mijn beide kleintjes hun best. En nog niet tevergeefs ook. Allebei aangemeld in de Jeugdklas, Ròsa mocht nét meedoen ( 9 maand + 5 dagen oud ). Om bepaalde redenen hadden we geen al te hoge verwachtingen van deze dag en ik had iedereen daar dan ook al op voorbereid. Maar nee hoor. Het pakte heel anders uit, de kleintjes waren súper gemotiveerd en deden écht goed hun best. Met als resultaat:

- Rubí: 1U, Jeugd-CAC, Beste Jeugdhond + 2de Teef v/h Ras en dus ook het Res-CAC
- Ròsa: 1U. Jeugd-CAC en Beste Jeugdhond!

Allebei ook nog eens met heel mooie rapportjes. 't Vrouwtje en het gebruikelijke supporters-team (bestaande uit overgrootmoeder Cocó, opa Hijo en mama Ke-sera de Cocó's Hijo) zijn natuurlijk súpertrots. Alle betrokkenen hebben er 's avonds een lekkere tinto op gedronken.

31.10.'10 Rubí oh what a day

Bezorgt ons kikkertje ons telkens weer. Eerst vorige week in Utrecht > waar de keurmeester haar met een “she is not my type at all” de ring uitstuurde maar dan vervolgens gisteren ... Rubí deed mee op de show in Hannover: ingeschreven in de Tussenklas, hopend op haar 1ste Duitse puntje (waarvan ze er 5 nodig heeft). Ròsa deed niet mee dit keer: ze was precies 1 dag te jong om mee te mogen doen in de Jeugdklas dus zij had een “baaldag”. Alle 4 de Schapendoezen zaten dan ook in het “Rubí's supporters-team”. Er waren 5 Gossos aangemeld: 1 reu en 4 teven, waarvan 2 in de Kampioensklas. En Rubí zorgde voor glinsterende ogen en een brede lach op het gezicht van de keurmeester. Die haar niet alleen haar 1ste zo gewenste Duitse puntje bezorgde, maar haar ook > Beste teef en vervolgens ook Beste van het Ras maakte. 

15.10.'10 Rubí en Ròsa op de Bundes Sieger Ausstellung in Dortmund

Het was op de gok je kunt als hond maar eens in je leven Bundes Jugend Sieger 2010 worden, dus gewoon proberen. En het is Rubí gelukt.

Onze vrienden in Spanje zijn gelijk geïnformeerd en hebben er één (fles) op gedronken.

Ròsa deed weer voor spek en bonen mee – als pup – want nog te jong voor het echte werk en de puntjes. Maar ook zij is niet voor niets geweest. Ze kreeg 1 Veel Belovend en een Rapportje om je vingers bij af te likken. De fokster van paps en zijn eigenaar hebben we gelijk op de hoogte gebracht ze zijn trots.

Het hele stel was er natuurlijk bij om in de feestvreugde te vieren.

09.10.'10 Rubí hija de oro de Gala & Amigo

Vandaag heb ik haar bijna plátgeknuffeld. Want op de show in Zwolle – waar 7 Gos d'Atura's Català meededen, 2 reuen en 5 teefjes – werd ze beoordeeld met 1 Uitmuntend en Beste Jeugdhond. Daarmee heeft ze haar 3de JeugdCAC gehaald en is ze Nederlands Jeugdkampioen geworden. De koek was daarmee nog niet op want ze werd ook nog eens 2de Teef van het Ras en kreeg het Reserve CAC. Als dat geen “golden girl” is dan weet ik het niet meer.

Oktober 2010 Rubí en Ròsa in Slovenië op de Euro Dog Show 2010

Een lange reis, extra lang omdat we eerst Cocó en daarna Hijo naar hun logeeradressen gebracht hebben. (pleeg)mama Ke-sera de Cocó's Hijo ging mee als chaperonne. Eenmaal daar hadden we eerst een vrije dag, want de sideshow was pas 's avonds. Er waren die dag 3 Gossen en 4 Schapendoezen (ook Ròsa's papa Mistral), niet veel dus. Rubí kreeg haar 1 Uitmuntend, Beste Jeugdhond en haar 1ste Sloveense jeugdpunt, Ròsa werd Beste Pup. In de Erering was het “hallo en dag”. Na een zéér korte nacht was dé dag van de Euro Dog Show aangebroken. Dit keer waren er 4 Gossen ( allemaal teefjes ) en opnieuw 4 Schapendoezen. Voor ons met dezelfde resultaten als de dag ervoor, waardoor Rubí Sloveens Jeugd Kampioen en Europees Jeugd Kampioen 2010 werd. Gewéldig toch? En de papa van Ròsa werd die dag als nr 3 van groep I geplaatst Wow.

25.09.2010 Rubí in Maastricht

Ons Roebeltje, waar ik al een Kopeke van wilde maken wordt een stralend sterretje. Vandaag in Maastricht – waar ze helaas de enige Gos was – deed ze het zó goed. Dat je alleen bent wil niet zeggen dat “de buit al binnen is”: de keurmeester moet je wel met de qualificatie “uitmuntend” willen beoordelen. Gebeurt dat niet, dan ook geen puntjes. Vóór ons waren ook een aantal honden van andere rassen zonder concurrentie en die mochten met slechts een “zeer goed” de ring verlaten, dus we knepen hem wel even. Maar, geen zorg: ze ging de ring in met het koppetje omhoog, liep haar rondje vlot en vief en liet zich heel rustig betasten en bekijken. En kreeg: 1 Uitmuntend, JeugdCAC, CAC en werd BOB. In de Erering – waar we heel lang voor moesten wachten – waren wij echter snel klaar. Het vrouwtje en de andere honden zijn apetrots op haar.

18 + 19.09.2010 Cocó, Hijo, Ke-sera de Cocó's Hijo & Ròsa + Rubí

Zijn op een mini-wereldreis geweest. Vrouwtje mocht ook mee hoor. Om ze te rijden. Via vrienden in Frankrijk en “onze casa rural “ wanneer we in de buurt van Madrid zijn, belandden we uiteindelijk op een schitterend landgoed helemaal in het uiterste zuiden van Spanje.

Doel

2 dagen show in Gibraltar Alle 5 waren ingeschreven, 2 deden voor spek en bonen mee: Cocó (al sinds 2004 Gibraltar Ch.) dit keer als Veteraan en Ròsa om te oefenen bij de Puppy's. Menens was het voor Hijo, Ke-sera de Cocó's Hijo en Rubí. Er was veel te verliezen en/of te winnen > voor alle 3 de titel. Er was en werd beide dagen perfect voor ons gezorgd: we kregen een parkeerplaats direct naast de showhal en van alle kanten was er hulp om de spullen te brengen naar waar we ons moesten presenteren. Er was hulp om de 3 volwassen Schapendoezen te presenteren voor BOB en er was hulp toen Ke-sera de Cocó's Hijo en Rubí tegelijk / samen de Erering in moesten voor Groep 1.

Los daarvan is Rubí door de ene na de andere Spanjaard “beoordeeld” en werd geprezen om haar karakter, haar mooie koppetje (geërfd van haar moeder Gala) en de kwaliteit van haar vacht. Ook waren ze blij verrrast met haar (geringe) hoogte. Menig keurmeester wilde ook met haar op de foto. De Schapendoezen waren “amazingly beautifull and so natural”. Houden zo. De tentoonstelling hebben ze alle 5 voortreffelijk gedaan. Weliswaar zonder concurrentie, maar om te krijgen wat je hebben wilt /nodig hebt moet de keurmeester toch nog wel de beoordeling “uitmuntend” geven. En dat gebeurt echt niet altijd. Zelfs Rubí had geen concurrentie > en 6 jaar gelden waren er 25 Gos d'Atura's Català. De Schapendoezen hadden 1 x een Schapendoes-raskeurmeester uit Zweden > pittig dus.

De uitslagen:

Cocó
2 x 1 Uitmuntend en Beste Veteraan omdat er op de hele tentoonstelling maar 2 Veteranen waren, was er geen Erering

Hijo
2 x 1 Uitmuntend, GCAC CACIB Beste Reu > Gibraltar Ch.

Ke-sera de Cocó's Hijo
2 x 1 Uitmuntend, GCAC CACIB Beste v/h Ras > Gibraltar Ch. En nr 3 in Groep I!

Ròsa
2 x 1 Veel Belovend, Beste Puppy, helaas niets in de Erering

Rubí
2 x 1 Uitmuntend, GCAC CACIB Beste v/h Ras > Gibraltar Ch. Ook kreeg ze haar Cruftsqualificatie En ze werd geselecteerd bij de Beste 9 van Groep I in de Erering. En dan te bedenken dat ze nog maar net – 4 dagen – oud genoeg was om als “volwassene”mee mogen doen. Knapperdje hè?

Op de terugweg hebben we nog Spaanse vrienden in de buurt van Barcelona getroffen en daarna hadden we nog een tussenstop bij onze vrienden in Frankrijk > allemaal heel gezellig dus. En of we het gevierd hebben. Reken maar, meermaals zelfs.

12.09.2010 Ròsa

Deed vandaag mee aan een Puppy-dag van een Kyn. Vereniging in Waalwijk waarvan we al jaren lid zijn. Goede oefening, geen hoge verwachtingen: puur voor de lol. Er deden 100+ pups mee van 6 – 12 maanden. Met haar net 7 maanden hoorde ze dus bij de jonkies. Er werd door 8 keurmeesters gekeurd in 4 ringen (telkens met 2 keurmeesters) en in 7 ronden + de finale > telkens vallen er pups af. En Ròsa kwam maar verder en verder. Ronde 1: nr 2, ronde 2 nr: 3, ronde 3: nr 1, ronde 4 mocht ze overslaan, ronde 5: nr 1, ronde 6: nr 2 en in de halve finale (12 pups): werd ze 10de. Goed hè? En dat voor mijn “rommelpotje Schapendoes” naast al die gladgestreken schoonheden. Doordat ons heksje het zo goed deed werd het dus weer een latertje. Oh ja: in ronde 5 moest ze “op tafel”, ik was verbluft > een Schapendoes die op tafel wordt gekeurd en natuurlijk flapte ik dat er ook uit. Later zei men aan de kant dat ik er ook totaal verbluft uitgezien had. In al die jaren dat ik inmiddels met mijn – nu 4 – Schapendoezen show is me dat 1 x gebeurd en dat was omdat de keurmeester een heupproblem had.

04.09.2010 Rubí en Ròsa in Luxemburg

Dit keer hebben Ròsa en Rubí zich gepresenteerd in Luxemburg.

En ja: Rubí had wéér concurrentie. De keurmeester kwam uit Engeland, keurde 3 rassen en dik 80 honden: geen raskeurmeester maar hij gaf alle honden échte aandacht, er werd volop betast, gebitten gecontroleerd en gangwerk en vachtkwaliteit vond hij erg belangrijk. Hij gaf een hond ook kans zich te corrigeren: Rubí gaat bv makkelijk over in telpas, nu ook en hij liet gewoon extra lopen zowel voor de eigen beoordeling als later toen geplaatst moest worden. Ze deed zó goed haar best. Kreeg 1 Uitmuntend in de Jeugdklas > en werd Luxemburgs Jeugdkampioen.

Net als vorige week mocht ons heksje Ròsa ook meedoen: in de Puppyklas. Deze keurmeester vond haar lange benen juist erg mooi, net als haar fine bone en haar nu al goede vachtkwaliteit. Zij werd beloond met 1VB (Veel Belovend) en werd Beste Pup van het Ras. Ze hadden natuurlijk ook een gewéldig supportersteam bij zich: heeft beslist geholpen. Beide jongedames mochten zich daarom ook laten zien in de Erering. Geen van beiden werden ze geselecteerd, maar “je laten zien” is ook niet verkeerd.

29.08.2010 Rubí en Ròsa in Rotterdam

De dames komen nog eens ergens. Maar nee, dit keer geen foto van mooie dametjes met mooie bokalen en trofeeën. Want we waren in Nederland op een tentoonstelling en daar zijn ze niet zo scheutig.  

Dit keer mocht Rubí laten zien hoe mooi ze is in Rotterdam. Wéér met concurrentie. De keurmeester kwam uit Frankrijk en sinds ik Spaans spreek is de Franse taal een probleem geworden: wanneer ik dat probeer dan zie ik aan de gezichten van de mensen dat het op een gegeven moment fout gaat en ik verder ben gegaan in het Spaans. Dus toen hij zei dat hij Engels sprak zei ik opgelucht “gelukkig”, waarop hij zei “wat spreekt u nog meer?” En toen ik zei Spaans, zei hij “doen we dat toch”

Maar goed dat terzijde: ons kikkertje deed het zó goed. Ze kreeg 1 Uitmuntend in de Jeugdklas > 1 punt voor de Nederlandse jeugdtitel. En daarna werd ze 2de teef van het ras achter een Duits teefje uit de Kampioensklas en kreeg het Reserve-CAC > ¼ punt voor de volwassen Nederlandse titel. Voor het reserve-Internationale punt is ze nog te jong: daarvoor moet ze 15 maanden zijn. Thuis heet Rubí ook Roebeltje.We kregen een zó leuke reactie op haar prestatie: “soms is een roebeltje goud waard”. En dat is ze. Omdat we er toch waren mocht ons kattekopje Ròsa ook meedoen: in de Puppyklas. Ook zij had concurrentie. Helaas hield de Deense keurmeester niet van haar mooie lange benen en daardoor werd ze 2de. Gelukkig wel met de hoogste waardering VB (Veel Belovend). Gek hè? En ik maar denken dat de meeste mannen lange benen mooi vinden.

21.08.2010 Ròsa en Rubí

De dames zijn de grens overgeweest. Naar een hondenshow in Mechelen - België. En deden mee in een show. Ròsa mocht als eerste de ring in en werd door de keurmeester beloont met 1 Veel Belovend en werd daarmee Beste Baby van het Ras. Daarna mocht Rubí laten zien hoe mooi ze is en 1 Uitmuntend was het oordeel. Daarmee werd zij beste Jeugdhond van het Ras. Beter konden ze het geen van beiden doen, want voor “puntjes” zijn ze allebei nog te jong. Daarmee zorgden ze er wel voor dat het voor ons een latertje werd want dan moet je jezelf ook nog een keer in de Erering laten zien! Daar werden ze echter verder niet geselecteerd. Het was dus een echte tópdag waar we ook nog eens allemaal heel gezellige mensen troffen. 


01.08.2010 1ste wandeling met de pups van Ke-sera de Cocó´s Hijo

Op de dag dat ze precies een ½ jaar oud werden, troffen we elkaar voor de 1ste pupwandeling. En ook al hadden we concurrentie van 2 verjaardagen op de dag zelf en 1 daags ervoor: van de 10 wondertjes deden er 8 hun opwachting, alleen de 2 dames uit Oostenrijk en bij Lübeck – Duitsland waren er niet bij: is ook wel een afstand voor een wandeling. Maar 8 van de 10: top. Het was ook de eerste keer dat de nieuwe baasjes en vrouwtjes elkaar zagen en dat iedereen de hondjes weer terugzag. Ik heb ze tussentijds dan wel gezien tijdens mijn bezoeken, maar voor de anderen was de laatste keer toen ze hun eigen pupje ophaalden.

Alle pups zagen er voortreffelijk uit en gedroegen zich heerlijk vrij en blij en waren lekker baldadig. De eerste reutjes begonnen al een beetje last te krijgen van de hormoontjes. En alle baasjes en vrouwtjes zagen er net zo blij uit en zijn tot mijn grote vreugde heel gelukkig met de gezinsuitbreiding in de vorm van ons wondertje. Na afloop hebben we met zijn allen nog heerlijk wat gegeten en gedronken waarna ieder zijns weeg ging.

Ons eigen wondertje Ròsa Ke-sera was na afloop helemaal uitgeteld van alle belevenissen. Ze heeft geslapen en geslapen en geslapen. Alleen voor een korte plasronde en haar avond-eten is ze even opgestaan. Het was erg gezellig en voor herhaling vatbaar.


18 juli 2006 - 18 juli 2010

Lang zal ze leven - lang zal ze leven! Al weer 4 jaar is ons poppetje vandaag. En wat voor een jaar is het geweest. Eerst pleegmama spelen voor de pups van Gala. Dan verliefd-verloofd-getrouwd en op 01.02.2010 mama van 10 práchtige wondertjes die dus ook al weer 5 ½ maand oud zijn. Ja,ons poppetje is ineens volwassen geworden. We gaan er een heerlijke (verjaar)dag van maken. Drinken jullie een glas op haar gezondheid!


19 juni 2010 in Alsfeld - Duitsland

Nadat we vorig jaar verstek moesten laten gaan op de Duitse Schapendoes Clubmatch i.v.m. de geboorte van de práchtige pups van Gala, waren we dit jaar weer van de partij. Niet om mee te doen maar gewoon om veel van de pupeigenaren van Cocó en Hijo weer te ontmoeten en natuurlijk zijn pups.

Van de gelegenheid hebben we gebruik gemaakt om diverse oogonderzoeken te laten uitvoeren. Bij Ròsa is wangslijm afgenomen voor het gPRA-onderzoek. Inmiddels is de uitslag ook binnen en ze is – zoals was te verwachten – aan bij Hijo en Ke-sera de Cocó's Hijo (6de x in 8 maanden) is het ECVO-onderzoek gedaan en beiden zijn opnieuw vrij van alle oogziekten – en omdat iemand er ook bij het ras Gos d'Atura Català toch een keer mee moet beginnen is ook bij Rubí het ECVO-onderzoek gedaan.


Gefeliciteerd 14-06-2009 - 14-06-2010

Vandaag zijn Rubí en haar 3 broertjes en 3 zusjes jarig en worden ze 1 jaar. In dat jaar zijn ze uitgegroeid tot 7 prachtige Gosjes waar we heel trots op en blij mee zijn. Wij wensen ze allemaal een heel fijne verjaardag. Ze zullen vast en zeker verwend worden. Van hier een dikke knuffel van het "geboortevrouwtje" Joke Van Beek, mama Gala & zus Rubí, de Cocódotjes/Schapendoezen Cocó, Hijo, Ke-sera de Cocó's Hijo & Ròsa Ke-sera.


06-06-2010, Ròsa

Heeft het vandaag zó goed gedaan. Ze mocht mee naar de tentoonstelling in Hulten én mocht meedoen in de Babyklas. De keurmeester vond haar héél leuk en beloonde haar met de waardering "Veel Belovend": beter kan niet. Omdat ze de enige Schapendoesbaby was werd ze ook "Beste Baby van het Ras" en mocht ze -vanwege de hoge kwalificatie- zich later op de dag ook nog een keer laten zien in de Erering. Daar trof ze wel concurrentie: 15 baby's van allemaal andere rassen. En ze was nog eens de jongste ook. Maar ons poppetje liet zich van haar beste kant zien en zich betasten en bekijken als de beste. Er werden maar 5 baby's geplaatst.

En ons wondertje werd 5de. Trots trots trots. We hebben het thuis gelijk gevierd: de hondjes met een heerlijk lekkertje en ik met een goed glas. Zo, dit moest ik jullie even vertellen.

© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign