Nieuws 2011

Groot puppen-nieuws - deel 2

Ook met Rubí zijn we voor na-controle en een echo in Utrecht geweest. En ook zij is écht zwanger. Er waren weer kleine Gossen-wondertjes te zien waarvan de hartjes krachtig klopten. Nu is het afwachten tot de grote dag – zo tegen Sinterklaas.


2011.09.25 Rubí Nederlands kampioen

We hebben weer een Nederlands Kampioen. Onze mooie Rubí heeft de eerste mogelijkheid na het bereiken van de cruciale leeftijd van 27 maanden benut om Nederlands Kampioen te worden. In totaal had ze 6 ¼ punt.

2011.09.04

Ròsa Ke-sera en Rubí op de FCI Euro Dogshow 2011 Leeuwarden – NL

Ook al zijn beide meissies nog erg jong voor zo'n grote – meestal toch ruim bezette – tentoonstelling, we vonden dat we toch acte-de-presence moesten geven. Zo gezegd zo gedaan. Bérevroeg van huis, op tijd daar en gelukkig. Voor één keer hoefden ze niet ongeveer tegelijk in verschillende ringen te verschijnen, maar hadden we ruim de tijd. Rubí mocht als eerste en al snel in de ring en wist de keurmeester te overtuigen van haar schoonheid en raskenmerken waardoor ze niet alleen BOB ( Beste v/h Ras ) werd, maar tevens FCI Europees Kampioen 2011 én omdat ze in een andere speciale show óók al het CACIB had gewonnen werd ze nu ook FCI Centenary Show Champion. Isn't she lovely ... isn't she wonderfull.

Daarna was het de beurt aan Ròsa Ke-sera, dus alle spullen verhuisd naar de andere ring. Alhier om meerdere redenen geen enkele hoop op eenzelfde succes of een fractie daarvan en inderdaad, we mochten blij zijn met 1U in de Tussenklas. Maakt niets uit, ons heksje is me er even lief om. En-datte-ze-dat-maar-weten.


2011.08.28 Ròsa Ke-sera en Rubí geven nog eens leuke verjaardagscadeautjes

Echt waar. Je neemt ze daags erna mee naar de CAC show in Mons – België en ook daar worden ze allebei BOB. Rubí werd in de Erering voorgebracht door iemand anders en dat beviel mevrouw absoluut niet: zij wilde bij ons zijn en liet dat blijken! Ròsa Ke-sera werd in de Erering geselecteerd bij de beste 6 van Groep I. Er werden er 4 geplaatst en zij mocht als nr 5 de Erering verlaten. Het was een echte “meidendag” want onze “man-der-mannen” Hijo was bij zijn vriendin de labrador Laïka gebleven. De meiden hadden veel bekijks en er waren mensen die dachten dat ze in België geen Schapendoezen hadden. Jawel, hoor, ook daar. Geven mijn kleintjes leuke verjaardagscadeautjes, of niet?


2011.07.09 Ròsa Ke-sera en Rubí waren dit keer in Bremen

Ja, met hondjes als de mijne kóm je nog eens ergens. Dit keer dus Bremen – Duitsland en nog wel een dubbele tentoonstelling. Ze deden allebei mee, Ròsa Ke-sera om te proberen wat Duitse puntjes te verdienen en Rubí had er al ruim genoeg, is nog niet oud genoeg voor de titel en ja, als je er dan tóch bij bent doe je ook maar mee, of niet? De rest van de hondenfamilie fungeerde weer als enthousiast supportersteam. Samen hebben ze veel mensen in extase gebracht. Wat een bekijks was er. En heeft het weekend gebracht waarop werd gehoopt? Meer dan dat. Ròsa Ke-sera en Rubí werden de 1ste dag allebei Beste van het Ras = BOB. Ròsa Ke-sera scoorde eveneens een Internationaal punt in een derde land, mooi zo! Rubí had dat al elders gedaan. Beiden hebben nu meer dan genoeg Internationale punten maar zijn nog niet oud genoeg om de Internationale titel aan te kunnen vragen. In het hotel waren andere gasten die van ons dubbele dag-succes hadden gehoord en die tracteerden spontaan op een glas sekt, zo tóp vonden ze de prestatie > is dat niet gewéldig. De hondjes werden natuurlijk ook getracteerd en kregen allemaal een héérlijk bot. De 2de dag herhaalde Rubí haar succes en Ròsa Ke-sera werd 2de teef, weer met het zo gehoopte Duitse punt > nu heeft ze er al 4. Onze beide “kleintjes “ waren weer groots.

2011.07.09 Ròsa Ke-sera en Rubí waren in Parijs

... en zijn blij weer thuis te zijn. Beide meisjes hebben het heel goed gedaan. Rubí stond met nog 4 andere teefjes in de Kampioensklasse en ondanks haar nog zeer prille leeftijd van 24 maanden kreeg ze 3 Uitmuntend: ze moest het afleggen tegen 2 flink oudere, zeer volwassen, rijpe dames en dat mag. Voor Ròsa Ke-sera was het haar enige kans bij de Jeugd dus zij móest het wel proberen. Maar wát een last torste zij op haar jonge smalle schoudertjes. Als enige Nederlandse vertegenwoordig(st)er van de 34 ingeschreven Schapendoezen – een Nederlands ras – , moest zij de eer van Nederland verdedigen en hoog houden. Onbegrijpelijk en verbazingwekkend. Ròsa Ke-sera heeft zich echter prima getoond maar mocht – tot teleurstelling van velen daar – de ring verlaten met slechts 2 Uitmuntend, goed voor Reserve Jeugd Wereld Kampioen 2011. Deze show was vreselijk duur, in alle opzichten, maar een aandenken voor de deelnemende honden kon er blijkbaar niet af. En de show zelf, zo georganiseerd etc, is wat ons betreft echt niet voor herhaling vatbaar, die was vréselijk. Het was vooral erg leuk zo veel bekenden uit verre landen weer te zien, bij te praten en op te scheppen over onze oogappeltjes.

2011.06.18+19 Nestbeoordeling en Clubmatch in Alsfeld – Duitsland

Eindelijk is het dan zover: ze zijn al 16 maanden en de wondertjes van Ke-sera de Cocó's Hijo & Mistral zullen worden beoordeeld. Ik heb er voor gekozen dit in Duitsland te doen, keurmeester is mw. Anne-Marie Beenen-Sluijters. Van de 10 pups kon slechts 1 niet komen i.v.m. werkzaamheden van het vrouwtje en op de valreep moest 1 afzeggen i.v.m. ziekte van het vrouwtje. Dus 5 heren en 3 dames maakten hun opwachting. I.v.m. de leeftijd van > 15 maanden hoorde een inventarisatie er gelijk bij. En daar kwamen ze echt helemaal prima-de-prima uit. De algemene nest-beoordeling is ( vertaald vanuit het Duits ) als volgt:

- de reuen zijn aan de maat, maar harmonisch,
- homogeen, 
- de vachten zijn goed ( bij één ietwat wollig ),
- allemaal zijn ze goed gebouwd, zeer goede dunne oren,
- het zijn allemaal typische reuen,
- de teefjes zijn qua grootte beter,
- allemaal zeer vrouwelijk, goed gebouwd,
- Op dit moment is Ròsa Ke-sera het beste teefje en is Rago Ke-sera de beste reu.

In de mondelinge toelichting voor allen vertelde de keurmeester zeer tevreden te zijn met wat ze heeft gevoeld en gezien, dat het een heel homogeen nest is met échte reuen en échte teefjes, allemaal goed gebouwd met mooie vachten, dunne oren, complete gebitten en een vlotte vloeiende beweging. Trots en blij (iemand zei “je stond te glunderen). Omdat iedereen op 1 na voor meerdere nachten kamers in het hotel had gereserveerd, hebben we 's avonds tijdens ons gezellige “familie-etentje” dit mooie resultaat samen gevierd. Wat hebben onze wondertjes toch een geweldige baasjes en vrouwtjes getroffen die ook nog eens bereid waren deze dag voor ons mogelijk te maken: Dank jullie wel allemaal.

Clubmatch

Voor één keer had ik ze allemaal ingeschreven. En ze hebben het niet slecht gedaan: ondanks het slechte weer (waar een ware Cocódot niet gek op is!) Ze werden namelijk alle 4 geplaatst.

- Cocó : in de Veteranenklas Teven > 4 Uitmuntend
- Hijo : in de Ereklasse Reuen > 2 Uitmuntend
- Ke-sera de Cocó's Hijo : in de Ereklasse teven > 1 Uitmuntend
- Ròsa Ke-sera : in de Jeugdklassa teven (8 stuks!!) > 2 Uitmuntend
- En ook zuslief Ravi Ke-sera werd geplaatst: in de Tussenklas Teven 3 Uitmuntend

Niets te klagen dus.


14.06.2009 – 2011 Gefeliciteerd

De Cocódotjes- / Schapendoesfamilie en het geboortevrouwtje omarmt en feliciteert hun Gosd'atura Català- familielid Rubí ( Gala's Arubí Van Hoefflaecken's Cocó ) met haar 2de verjaardag!  

Ook haar broertjes en zusjes : Zenzi, Chica, Barça, Beer, Izara en Perro wensen wij een heel fijne verjaardag en we hopen dat ze vreselijk verwend zullen worden door hun baasjes / vrouwtjes. Fijne verjaardag.

Je zou je toch eens gaan vervelen zeg
Ze hadden een druk weekend, de jongedametjes. Eerst had Ròsa Ke-sera een optreden in Arnhem en ze bracht het er tóp vanaf! De keurmeester gaf haar 1U CAC CACIB én BOB. En een- korte – beoordeling wow > bij uitzondering onderstaand (de vertaling): “elegante teef, uitstekende vacht en kleur, prachtig hoofd, prima topline, eersteklas beweging”. De keurmeester in de Erering dacht er blijkbaar anders over want daar waren we zo klaar.

Ja, en toen ging de familie de volgende dag naar Lommel in België want beide jongedames zijn nu oud genoeg én ze hadden dezelfde keurmeester dus geen problemen met voorbrengen. Eerst was Rubí aan de beurt en werd beloond met 1U CAC BOB Even later was de beurt aan Ròsa Ke-sera en 1U CAC BOB. Ze hebben dus nu allebei hun eerste Belgische punt verdiend. De Erering daarna was een drama, want ik mocht er natuurlijk maar 1 voorbrengen en kreeg hulp met Rubí > die blafte en trok en wilde alleen maar naar mij en Ròsa Ke-sera, die van de weeromstuit dus ook maar ging staan dansen!! Ja-ja en daar moet je dan zo lang voor blijven. Maar goed, dat laatste buiten beschouwing gelaten waren beide dagen dus Topdagen. Dank jullie wel dames.

Ròsa Ke-sera en Rubí zijn gevlogen (helemaal naar Madrid in Spanje)

De jongedames hebben daar meegedaan aan beide shows op 20 en 21.05.2011. En hoe! Rubí moest dit keer volstaan met twee keer 1U en uiterst lovende woorden van beide keurmeesters + diverse daar aanwezige Spaanse fokkers. Dat in het land van herkomst is natuurlijk geweldig en iets om trots op en blij mee te zijn. Voor zover we dat natuurlijk al niet waren.

Maar dan ons kleintje. Ròsa Ke-sera werd op beide dagen Beste teef met 1U CAC CACIB. Daarmee werd ze Spaans Kampioen en FCI Madrid Century Winner 2011.

06 + 08.05.2011 in Dortmund – Duitsland

Sommige weekends kunnen gewoon niet beter.  

Zo ook afgelopen weekend : 06 + 08.05.2011 in Dortmund – Duitsland. Zowel Rubí als Ròsa Ke-sera waren ingeschreven voor de shows op beide dagen. En ze deden het top. Vrijdag 6 mei ging het van start met Rubí, dit keer in de Tussenklas. Ze kreeg 1U en werd ook 2de Teef, dus : dubbele VDH-punten, ResCAC ResCACIB. Daarna was het de beurt aan Ròsa Ke-sera, zij was ondanks haar prille leeftijd van 15 maanden en 5 dagen ingeschreven in de Tussenklas om te proberen haar 1ste “volwassen” Duitse puntjes te halen. En dat lukte. Ook zij kreeg 1U en dubbele VDH-punten. 

Toen kwam 8 mei: de Jahrhundertsiegerschau. Liep allemaal iets minder soepel omdat de keuring in verschillende hallen en ver uiteenliggende ringen voor beide rassen om 09.00 uur begon. Met hulp van Duitse mede-exposanten die mij kwamen waarschuwen wanneer we bijna aan de beurt waren, was eerst de beurt aan Rubí. Ja, en niet zó maar > 't vrouwtje had haar ondanks haar jonge leeftijd van 22 maanden héél overmoedig in de Kampioensklasse ingeschreven. Maar Rubí deed het súpergoed, kreeg 1U, dubbele VDH-punten CAC CACIB en werd BOS. Daardoor werd ze ook beloond met de titel FCI Jahrhundertsieger 2011.

Toen mocht Ròsa Ke-sera haar kunstje vertonen, dit keer weer in de Jeugdklas. En ook zij kreeg 1U, VDH-Jeugdpunt en dat werd beloond met de titel FCI Jahrhundertjugendsieger 2011. Mijn kleine meissies zijn – net als de anderen – gewoon geweldig. Natuurlijk heeft ook dit keer aan hun succes bijgedragen de steun en aanwezigheid van hun trouwe supporters Cocó, Hijo en Ke-sera de Cocó's Hijo.

2011.04.16 – de Cocódotjesfamilie in Italië

Na lang wikken en wegen – vanwege de afstand, het is nl. wel 1144 km– of we wel of niet zouden gaan > op de valreep ( eigenlijk erover! ) het hele 4-tal + 1 zusje van Ròsa Ke-sera ingeschreven voor de 1ste Italiaanse Clubmatch in Monzambano in Italië.

Waren we toch wel verplicht aan de fokster en aan de eigenaar van Ròsa Ke-sera's papa. Op Italiaanse bodem + een Italiaanse keurmeester + er vanuit gaande dat het merendeel der aanwezige honden van uitstekende Italiaanse afstamming zou zijn, gingen we op pad met het idee van “ wanneer we maar geplaatst worden is het al goed”. Na een overnachting in een werkelijk práchtig B&B, werd 's morgens koers gezet naar de showlocatie > niet te vinden. Op een gegeven moment zagen we een auto met hondenbench achterin en wij erachteraan en > gearriveerd. Geparkeerd, iedereen begroet, benches en puppy-ren opgezet en we waren er klaar voor.

Hijo mocht het spits afbijten samen met 3 andere reuen in de Kampioensklas > 2 U want “hij had een te vrolijke staart” (wat wil je met een hoogloopse dame in de buurt ),maar... geplaats. Toppie. Toen mocht als 1ste van onze dames Ròsa Ke-sera zich laten zien: 8 teefjes in de Jeugdklas. >2 U, de keurmeester vond een ander snuitje mooier. Maar geplaatst.

Als derde kwam Ke-sera de Cocó's Hijo uit in de Kampioensklas, totaal 6 teefjes Lopen, lopen en lopen en ze kreeg 1U. Echt. Na een poosje terug voor Beste Teef met de winnaressen uit de Tussen- en de Open Klas. Toen liet die lieve man ons pas echt lopen, op een gegeven moment zei ik “ik kan niet meer, ben al een beetje oud!” Hij: “ik ook”. Ik “maar u hoeft geen rondjes te lopen” > Lachen dus. Maar goed, het duurde even en toen was Ke-sera de Cocó's Hijo Beste teef. Nog niet klaar hoor want Cocó kwam nog uit in de Veteranenklas > 1U Beste Veteraan Teef! Er werd direct doorgegaan voor de keuze van Best Veteran in Show. > Cocó dus tegen een práchtig Italiaans heerschap. En ...

COCÓ WERD BEST VETERAN IN SHOW

en dus Italian Club Veteran Winner 2011

Vrouwtje trots-trots-trots en ons ouwetje genoot. Ja en toen was het tijd voor de “Grande Finale”. Beste Teef Ke-sera de Coco's Hijo versus Beste Reu: alweer een práchtig Italiaans heerschap. Ik was al helemaal gelukkig met het resultaat van Cocó, dus voor ons was alles goed. En toen werd...

Ke-sera de Cocó's Hijo de BOB

en dus Italian Club Winner 2011

Ik heb met haar in mijn armen gedanst en gedanst en gedanst en ze is overladen met kusjes. Na een foto-sessie met de winnaars dachten we klaar te zijn maar de burgemeester kwam nog en ook daarmee moesten we op de foto. Ik vond dat niet alleen wij daarop moesten maar ook de BOS (ofwel de beste reu) met zijn familie > samen gewonnen, of niet. We zijn ontzettend verwend met cadeau’s > het paste nauwelijks in de auto. 's Avonds hebben we het op locatie met een gezellig clubje mensen intens gevierd. Nog nooit heb ik zo'n fijne Clubmatch met zoveel fijne mensen mogen meemaken. Ik wil Giusi Saggiatori + rest van de organisatie nogmaals complimenteren met een – zo vlak na de oprichting van de Italiaanse Schapendoes Club – al op zo een korte termijn perfect georganiseerde en heel gezellige Clubmatch > nog wel met toekenning van een Italiaans kampioenschapspunt. Alle lof en heel, heel hartelijk dank voor een gewéldige ervaring.

Ròsa Ke-sera en Rubí hebben het weer gedaan 10 april 2011

Op deze mooie zonnige lentedag zaten de hondjes op de show in Oldenburg – Duitsland. Ja, alle 5: 3 als supporter en 2 om deel te nemen. Nu hóefde Ròsa Ke-sera niet echt – want ze is al Duits Jeugd Kampioen – maar omdat Rubí bezig is voor de volwassen titel én we voor beide rassen dezelfde keurmeester hadden …... hobbelde ze lekker ook mee. En hebben ze goed gehobbeld? Mag je wel zeggen, ja. Al waren de verwachtingen anders. We hadden nl. een super-strenge keurmeester uit Rusland, die zo'n beetje elke 2de hond een Zeer Goed of Goed gaf en Rubí moest als 2de van haar klas de ring in en Ròsa Ke-sera als 2de bij de Schapendoezen > oh-oh, dachten we: als dát maar goed gaat. Maar, in Oldenburg straalden mijn beide sterretjes allebei even sterk want:
- Ròsa Ke-sera kreeg 1 U en Anw VDH Jugend in de Jeugdklas
- Rubí kreeg 1U en Vdh Anw + CAC in de Tussenklas en beiden waren de BOB

Volgens mij was ik de meest blije vrouw/persoon die er rondliep. Ròsa Ke-sera en Rubí …. waren ook in Berlijn! 3 april 2011 Ja-ja, ze mochten er weer tegenaan. Maar dit keer combineerden we het met ontmoetingen met mensen die een pup van onze mooie man Hijo hebben én Ròsa's zusje Mientje kwam ook buurten. Alleen hierom beloofde het al een heel gezellige dag te worden. Wanneer je dan ook nog met leuke resultaten de ring uit mag komen is de dag helemaal goed natuurlijk. En hebben de dames daarvoor gezorgd? Ja, dat deden ze.

Ròsa Ke-sera kreeg 1 U en JCAC + Anw VDH Jugend in de Jeugdklas.

Rubí was ditmaal onze de ster van de dag > 1U in de Tussenklas VDH Anw CAC CACIB BOB Dat werd dus gevierd zoals u begrijpt.


2011.03.26 Hijo is weer papa geworden

Opnieuw zijn er wondertjes op de wereld gezet. Ditmaal heeft Hijo nakomelingen met een dame met de mooie naam Polar. Het zijn 6 práchtige wondertjes: 5 heren en 1 dame.

Dat ze maar mogen opgroeien tot gezonde en hele fijne honden en baasjes en vrouwtjes krijgen die net zo veel van hen gaan houden als ik dat doe van mijn schattebouten.


Leiden/Hazerswoude - 2011.03.19 > Ròsa Ke-sera wat bén je toch een lekker ding

Ons heksje Ròsa Ke-sera Van Hoefflaecken's Cocó deed mee aan de show in Leiden. Dit keer moest ze helemaal alleen de eer van de familie hoog houden. Rubí deed nl.niet mee omdat ze al genoeg punten heeft voor de NL titel maar ze is nog te jong om het af te maken. Alle ogen waren dus gericht op alleen Ròsa Ke-sera, al had Rubí niet over gebrek aan aandacht te klagen, allerminst. Maar onze Ròsa Ke-sera heeft het zó goed gedaan. Na eerst van 3 teefjes, Beste Jeugdteef te worden en het Jeugd-CAC te krijgen, mocht ze terugkomen voor Beste Teef. Daar moest voor gewerkt worden want de keurmeester liet – mede t.b.v. een stagiaire – vele rondjes lopen, Ròsa Ke-sera voorop, trots en werkelijk práchtig lopend, om uiteindelijk. Ròsa Ke-sera van Hoefflaeckens Cocó Beste teef te maken. Wow!

6 maart 2011 Ròsa en Rubí je kunt niet om ze heen ook niet in Groningen

De dames mochten er weer aan geloven: dit keer de hondenshow in Groningen. Beiden zoals te doen gebruikelijk met concurrentie. Bij binnenkomst werden we gewaarschuwd voor “Rubí's keurmeester”: hij had daags ervoor hoofdzakelijk Zeer Goed, Goed en zelfs Matig gegeven. Dat beloofde dus wat. En inderdaad: zo begon het vandaag ook. Maar geen zorgen: Rubí's zus Gala's Amiga Van Hoefflaecken's Cocó kreeg 1 Uitmuntend in de Open Klas. En Rubí zelf kreeg 1 Uitmuntend in de Kampioensklas. Bovendien werd Rubí beloond met het volle CACIB + resCAC > gewéldig resultaat dus.

En toen was het de beurt aan onze Schapendoes-baby: Ròsa Ke-sera moest in de Jeugdklasse aantreden en had 3 concurrentes. Maar ook hier werden we met 1 Uitmuntend en haar 3de Jeugd CAC beloond en kregen ook nog eens een gewéldige beoordeling.

Daarmee werd Ròsa Ke-sera Van Hoefflaecken's Cocó ook Nederlands Jeugd Kampioen. En alsof dat nog niet genoeg was: werd zij in de eindbeoordeling 2de Teef van het Ras ook kreeg ook zij het Res CAC.


2011.02.18 Hijo toch

Na een officiële kennismakings-wandeling in november 2010 was de verloving een feit. Op 20 en 21 januari jl. kreeg ons mooie, lieve Mannetje / Hijo weer “damesbezoek”. Deze blauwschimmel Schapendoesdame heet thuis Polar(tje). Vandaag heeft de echo uitgewezen dat hun samenzijn vruchtbaar is geweest en dat we ca. 23 maart a.s. pups mogen verwachten. Wij feliciteren Hijo & Polar en haar vrouwtje Lisette.


2011.02.13 Ròsa en Rubí in Rheinberg – Duitsland

Wat moet je anders doen op een zondag dan weer eens een show lopen. Dit keer ging de reis – met trouwe supporters natuurlijk – dus naar Rheinberg in Duitsland. Ja: weer waren het Rubí en Ròsa die mochten laten zien hoe mooi ze zijn. Maar lieve hemel, het regende Zeer Goed en Goed, zelfs pups werden met Weinig Belovend maar huis gestuurd. us met heel hoge verwachtingen gingen we de ring niet in. En inderdaad: Rubí werd niet erg gewaardeerd en mocht de ring met 2 ZG verlaten. Ròsa moest nog maar dat ging wel even anders. Met concurrentie kreeg Ròsa 1 Uitmuntend, JCAC en Anwartschaft VDH. Ze werd daarmee Rheinland Jugend Sieger '10 en Duits Jeugdkampioen.


06.02.2011 1ste-verjaardags-Schapendoes-puppenwandeling

Eindelijk is het zover dat we elkaar weer zien. Dit keer mede ter ere van de 1ste verjaardag van de Schapendoes-wondertjes van Ke-sera de Cocó's Hijo & Mistral. Ondanks de eerdere voorspellingen was het droog weer, al stond er wel een stevige wind. Van de 10 konden er 6 aanwezig zijn: Riko, Kalou, Snoopy, Mientje, Saar en Ròsa > wintervakantie, afstand en een feest gooiden voor de anderen roet in het eten. Maar een opkomst van 6 is toch helemaal niet verkeerd. Van onze eigen honden-familie waren alleen overgrootmoeder Cocó en Ròsa aanwezig. De lieve “jonge baasjes” van Kalou hadden weer een lekkernij voor alle hondjes geknutseld. Wat direct duidelijk was, was dat iedereen helemaal gek was met hun hond, dat ze allemaal flink gegroeid waren en dat er mooie koppies en al redelijk “volwassen” vachten opzitten. En stuk voor stuk allemaal lekker vrij, ondernemend en gezond ondeugend. Ik heb heerlijke knuffels gekregen en hoef me voorlopig niet te wassen: dat hebben zij gedaan.


02.02.2011 Wow Rubí

Nu was 1 februari al een feestdag vanwege de verjaardag van de 10 Schapendoeswondertjes van Ke-sera de Cocó's Hijo vanaf nu kan die datum helemaal niet meer stuk. Zojuist kregen wij bericht van de Raad van Beheer: de HD-uitslag van Rubí mag achter haar naam noteren de fantastiche waardering met registratiedatum 01.02.2011 HD-A, Norbergwaarde 40, Botafwijking 0. Beter kan het niet. Onze schoonheid op haar mooie blonde benen zit ook van binnen goed in elkaar.


01.02.2010 – 01.02.2011

't Geboortevrouwtje, overoma Cocó, opa Hijo, mama Ke-sera de Cocó's Hijo & zusjelief Ròsa Ke-sera + Rubí en natuurlijk Gala feliciteren: Riko, Mientje, Gijs, Kalou, Snoopy, Barny, Puck, Rani en Saar met hun 1e verjaardag. Het jaar is omgevlogen en nu verheugen we ons op de “verjaardagswandeling” van a.s. zondag.


2011.01.15 – Waalwijk: ons heksje Ròsa (zit 't in haar genen?)

Al heel wat jaartjes zijn we inmiddels lid van de KV Waalwijk: een heel gezellige, actieve vereniging die jaarlijks een CAC-waardige Clubmatch organiseert. Met telkens weer een uitstekende en internationale keurmeestersbezetting. Wij doen altijd mee. Dus ook dit jaar (ondanks dat we ook wel naar Genk hadden gewild). Rubí was de enige Gos d'Atura Català, kreeg 1U in de Fokkersklas en werd dus BOB.

Er waren 6 Schapendoezen aangemeld, 4 waren van mij. Hijo kreeg 1U en werd Beste Reu. Cocó en Ke-sera de Cocó's Hijo werden ieder ook beloond met 1U in hun klasse. Cocó werd later in de Erering zelfs 4de geplaatst bij de Veteranen. Maar Ròsa kreeg ook 1U in de Fokkersklas en werd BOB. Echt waar, ons kleine heksje dat helemaal geen zin had en écht niet wilde lopen viel súper in de smaak. In de beoordeling werd ze “bouncer” genoemd en “has spring on her mind”. Denken jullie dat het daarbij bleef? Nee hoor. Ròsa Ke-sera Van Hoefflaecken's Cocó werd – ondanks haar gedans – nr 10 in Groep I.

Na afloop en bijna thuis maar lekker gestopt voor een boswandeling. Dan zien onze beide showgirls Rubí & Ròsa er zo uit.

© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign