Nieuws 2012


Afsluiting showjaar 2012

En hoe. Een dochter van Rubí was ingeschreven in Wijchen en we hadden beloofd te komen supporteren. Maar “alleen maar supporteren” is ook maar niks, dus mama Rubí ook maar ingeschreven en – omdat we er dan toch zijn – Hijo maar gemeld in de Veteranenklas. Ròsa Ke-sera mocht mee als supporter.

En wat denken jullie? Dochterlief komt niet. Haar vrouwtje ging naar een Kerstmartkt. Sta je dan. Maar goed, de show. Eerst waren de Schapendoezen aan de beurt en Hijo mocht als 4de reu zijn kwaliteiten tonen : nou, de keurmeester was wég van hem. Hijo kreeg niet alleen een prachtig rapport en zijn tweede Veteranen-aantekening maar werd ook nog eens Beste Reu en Beste Veteraan van het Ras. Werkelijk pas úren later was het de beurt aan Rubí. Zij werd door iemand anders voorgebracht want die wel eens een Gos showen: nou, dat mocht! Er waren 5 Gossen aangemeld, 1 reu en 4 teven, 1 teef dus absent. De 3 andere teven alle 3 in de Kampioensklas. En Rubí maakte dat mijn hart weer overliep van trots. Want niet alleen won ze de Kampioensklas met een mooi rapport, ze werd Beste Teef en ook BOB = Beste van het Ras. Is dit alles geen gewéldige afsluiting van een opnieuw excellent goed showjaar.

12.12.12 Groot puppennieuws

Op de dag die in de media de “dag der liefde” wordt genoemd: 12.12.12 is Ke-sera de Cocó's Hijo voor na-controle en een echo in Utrecht geweest. Vroeger dan wij normaliter doen maar ze is écht zwanger. De komende Cocódotjes-wondertjes zagen er nu nog uit als kleine schorpioentjes, de hartjes zijn nog niet meer dan wat cellen, maar we zagen de nodige “hartslagen”. Nu is het afwachten tot de grote dag.

2012.12.02 1ste-verjaardag-puppywandeling R-nest Rubi

Die hebben we gehouden de zondag dag na hun verjaardag. Aanwezig 4 van de 6 pups, 1 dametje woont in Dubai en het vrouwtje van een ander dametje had andere verplichtingen. Gelukkig was het droog weer maar wel behoorlijk koud door een gure oostenwind. Halverwege werden we door Familie Pip getracteerd op banketstaaf met of warme chocolademelk of Gluhwein : een zeer welkome verrassing. Dank daarvoor. De pups hebben zich samen met mama Rubi heerlijk kunnen uitleven en waren uiteindelijk dan ook niet om aan te zien of te raken: zo vies. Na afloop smaakte de welverdiende koffie rondom het open vuur op het terras iedereen uitstekend.

2012.11.11

1ste-verjaardag-puppywandeling C-nest Ke-sera de Cocó's Hijo Die hebben we gehouden 1 dag na hun verjaardag. Het was een heerlijke droge herfstdag maar met genoeg plassen om lekker doorheen te jagen. En alle pups – behalve onze “buitenlanders”- waren er bij. Samen met halfzus Ròsa Ke-sera hebben zij zich lekker uitgeleefd en dat is te zien ook.

23 oktober 2012

Gefeliciteerd Cocó & Hijo Zij zijn vandaag allebei jarig. Ja echt: Hijo (2003) is geboren op de 4de verjaardag van zijn moeder Cocó (1999).

Eurodogshow 2012 in Roemenië Daar zijn wíj dus ook geweest. “Wij” zijnde Hijo, Ròsa Ke-sera en Rubí met het vrouwtje. Wel op de valreep hoor, want de vlucht en de hotelkamer werden pas op 03.10 geboekt. Zó lang getwijfeld wel of niet te gaan. Maar goed: we waren er dus wel. Daar zijnde bleek dat 1/3 van de inschrijvingen uit Rusland kwamen. Maar goed dat wij altijd van die vroege vogels zijn, want het kostte héél veel tijd en moeite om vanuit het hotel naar de show te komen – 8 taxi's op rij weigerden nl. honden te vervoeren. We waren desondanks nog redelijk op tijd binnen, zónder papieren want die waren niet te downloaden, dus op de gok. Voor beide rassen troffen we een keurmeester. Onze jongste Gos d'Atura Català Rubí was snel aan de beurt en werd Beste Teef, Roemeens Kampioen en ook Europees Kampioen 2012!

Toen zijn we verhuisd naar een andere ring alwaar de Schapendoezen werden gekeurd. Hijo mocht zich als eerste en als Veteraan vertonen. De keurmeester prees zijn sterke bespiering, heldere ogen en sterke volledige en krachtige gebit. Hij werd Beste Reu en Beste Veteraan en zij maakte hem niet alleen Roemeens Veteranen Kampioen maar ook Europees Veteranen Kampioen 2012.

Toen mocht Ròsa Ke-sera haar kunstje vertonen. Helaas vond onze helper het toen nodig vol in zicht te gaan staan met opa Hijo zodat beiden elkaar toeblaften en alleen nog maar naar elkaar toe wilden. Dat kostte haar de mogelijk 1ste plaats. Ròsa Ke-sera werd Roemeens Kampioen en Reserve Europees Kampioen 2012. Ter geruststelling: onze “helper” leeft nog wel. Zoals te doen gebruikelijk hebben we weer veel van onze vrienden en bekenden van “all over the world” mogen treffen en 's avonds hebben we het in goed gezelschap met een goed glas en een Roemeens maal passend gevierd. Maar toch blij weer thuis te zijn.


Nieuws 3de kwartaal 2012

Na een heerlijk rustige maand juli waarin we veel hebben gewandeld en alleen maar leuke dingen hebben gedaan, zijn we in augustus weer begonnen met shows. Niet dat die niet leuk (kunnen) zijn. Rubí en Ròsa Ke-sera hebben het goed gedaan en – soms samen, soms alleen – het weer vaak gepresteerd BOB te worden. Geweldig, fantastisch maar ook lastig want hoe breng je 2 honden uit dezelfde Rasgroep tegelijk uit in de Erering? Gelukkig zijn er lieverds die me willen helpen, dank daarvoor. Ja en toen de grootste verrassing van dit kwartaal was en is onze machissimo Hijo. Nadat onze Cocó op de Duitse Clubmatch Duits Veteranen Kampioen én Duits Veteranen Club Kampioen 2012 was geworden, dacht ik : laten we het maar eens voorzichtig in Duitsland met Hijo proberen als veteraan. Al járen loopt hij geen shows meer, alleen soms doet hij mee op een Clubmatch maar dan alleen in de Ereklas, voor de lol en om gezien te worden door het nageslacht. Maar nee hoor, hij had het niet verleerd en ja hoor hij had er zin in: hij mocht in Bremen – Duitsland direct met zijn 1ste puntje naar huis. En in Luxemburg werd hij niet alleen Luxemburgs Veteranen Kampioen maar ook BOB van 18 Schapendoezen en geselecteerd bij de beste 7! In Krefeld – Duitsland deed hij er een schepje bovenop en werd hij ook nog eens als derde geplaatst in de Veteranen Groep. En in Gibraltar werd hij BOB, Veteranen Kampioen Gibraltar en weer derde in de Veteranen Groep. Inmiddels heeft hij ook zijn 1ste Nederlandse puntje binnen en werd ook “effe” 2de reu. Mijn machissimomio!

Zijn moeder Cocó werd trouwens eveneens Veteranen Kampioen in Luxemburg en Gibraltar, onze “baby” Ròsa Ke-sera Internationaal Kampioen en Kampioen van België, Duitsland en Gibraltar, onze Gos Rubí Internationaal Kampioen en Kampioen van Duitsland, België, Gibraltar en zij mocht ook de volwassen Luxemburgse kampioenstitel mee naar huis nemen. Haar dochterlief Racha maakte het geboorte-vrouwtje én haar vrouwtje blij met het winnen van de Jeugdtitel van Gibraltar en prima beoordelingen.

De maand augustus was er ook één waarin een beslissing moest worden genomen : mag onze “Ròsa-baby” al voor nageslacht zorgen of het is dus “of” geworden want ze is me nog veel te jong in hoofd en lijfje. Ze mag nog even onze baby blijven, we gunnen haar die tijd.

Aangekondigd was het voor begin juli, maar eindelijk in september en kreeg Hijo bezoek van een mooie dame uit Zweden. Nou, ze vielen direct voor elkaar en er was al snel geen houden meer aan : ”vurige liefde” hè! . Dus begin november hopen we gezonde Zweeds/Nederlandse Schapendoespups te mogen verwelkomen.

En omdat we vorig jaar door de geboorte van de pups van zowel Ke-sera de Cocó's Hijo als van Rubí onze vrienden in Spanje niet hebben kunnen bezoeken, moest het er nu toch echt maar weer eens van komen. Zoals al eerder vermeld : we hebben dat gecombineerd met een bezoek aan Gibraltar alwaar het hele stel – behalve Ke-sera de Cocó's Hijo – nog aan shows heeft meegedaan. Ook een pup van Rubí en haar vrouwtje waren er bij en deden mee.

De resultaten:
2 x Kampioen van Gibraltar, 2 x Veteranen Kampioen van Gibraltar en 1 x Jeugd Kampioen van Gibraltar,
- Daarnaast werd Hijo 1 x BOB + nr 3 in de Veteranen Groep,
- Ròsa Ke-sera werd 1 x Beste teef en 1 x BOB,
- Rubí werd 1 x Beste Teef en verkreeg ook weer een Crufts Qualificatie,
Racha tenslotte werd 2 x Beste Jeugd.

Door daar te zijn zagen we ook nog even vele bekenden uit het zuiden van Spanje. Zelf kregen wij daar ook bezoek van goede Duitse vrienden die een zoon van Hijo hebben. Maar daarna was het op naar het noorden om onze vrienden daar weer zien en om het er nog even van te nemen. Reisden we heen met 6 honden de terugreis verliep met 7 honden. In Gibraltar werd ik gevraagd om i.v.m. ziekte een French Bulldog van onze vriend Alberto Toledano (kennel Valdegoscan) mee te nemen, hij werd direct na thuiskomst door zijn Deense fokster bij ons opgehaald. Zo beleef je iedere keer weer iets anders en onverwachts, bij ons verlopen de zaken zelden “standaard”.   

Nu is het wachten op ons prinsesje Ke-sera de Cocó's Hijo om loops te worden want omdat we met haar dochter nog even wachten, mag zij weer een man het hoofd op hol brengen. We verheugen ons op komende winter met gezonde, mooie nieuwe pups van haar.

Nieuws 12.02 – 30.06 2012

Druk, druk, druk, tja en dan schiet zoiets er bij in. Dus nu maar even goed maken. Wat hebben wij zoal beleefd te veel om op te noemen bijna. Onderstaand onze belevenissen, flink naar beneden rollen want het is een verantwoording vanaf medio februari jl. en per activiteit geworden.

2012.06.30 weer 2 nieuwe titels

Vandaag zijn we in Genk -België geweest! Zowel Ròsa Ke-sera als Rubí hebben daar letterlijk en figuurlijk hun beste beentje voorgezet. Ondersteund door een loyaal supportersteam van Ròsa Ke-sera's opa Hijo en Rubí's dochter Racha werden beide dames beloond met 1U CAC CACIB en Beste van het Ras. En om het helemaal af te maken werden beide dames ook nog eens Belgisch Kampioen.

2012.06.24 Verloving

Ja, het is waar: onze “baby” ons heksje is officieel verloofd. Begin van de maand hebben het officiële akkoord gekregen voor de combinatie. Het wachten is nu op de natuur. Op onderstaande foto het knappe paar.

2012.06.24 Duitse Schapendoes Clubmatch 2012

Had gewoon mijn viertal / de Cocódotjes ingeschreven, of uitbrengen ook zou lukken zouden we wel zien. Ook 2 teefjes en 3 reutjes van de laatste pups van Ke-sera de Cocó's Hijo. Onze Gos d'Atura Català was er vanzelfsprekend bij als supporter. Voor over welk resultaat dan ook te spreken : wat hébben wij het weer gezellig gehad. Dan het meedoen : van de pups werden alle 3 de reutjes geplaatst en 1 teefje werd ook geplaatst, het andere teefje (met het gebroken pootje) kreeg gelukkig wel Veel Belovend. Wij begonnen met Hijo: in de Ereklas Reuen, hij was alleen en werd 1ste geplaatst. Dan ons oude dametje Cocó : in de Veteranenklas Teven, zij werd 1ste en daarmee werd ze ook nog eens Duits Veteranen Kampioen. Toen was het de beurt aan Ke-sera de Cocó's Hijo in de Ereklas Teven, lang getwijfeld of ik haar al wel zou uitbrengen want ze is nog lang niet weer in vacht na haar pups maar toch gedaan en zij werd zowaar 2de geplaatst. Als laatste was het de beurt aan ons heksje en hekkensluitertje Ròsa Ke-sera in de Kampioensklas Teven, alwaar ze de ring met een Uitmuntend mocht verlaten. Daarna moest Cocó het opnemen tegen de reu die de Veteraneklas reuen had gewonnen en onze Cocó won en werd Duits Veteranen Club Winner 2012. In de Paarklasse werden Hijo en zijn kleindochter Ròsa Ke-sera 2de. Tot slot deden de Cocódotjes aangevuld met Ravi Ke-sera voor het eerst van ons leven mee in de Fokkersklas en wonnen.

2012.06.23 ECVO-oogonderzoek

Ook dit hebben we maar weer even laten doen. Eerst kon het niet, zat de dierenarts al vol, maar toen ik haar later sprak en zij vroeg waarom ik dit keer niet geweest was en ik zei waarom zei ze “kom maar je hondjes”. Dus gauw Hijo, Ke-sera de Cocó's Hijo en – voor het eerst – Ròsa Ke-sera gehaald, cc van de stambomen gegeven, oogjes laten druppelen en toen werden ze alle 3 weer “helemaal okay” verklaard. De oogarts heeft ook nog even een blik op de mooie kijkertjes van ons oude dametje Cocó geworpen en ook al ziet ze al wat slechter, grauwe staar heeft ze (nog) niet. Allemaal goed nieuws dus.

2012.06.23 Nest-beoordeling C-nest van Ke-sera de Cocó's Hijo

Ja, wij doen dat in Duitsland bij de Duitse Schapendoes-vereniging, waar wij ook lid zijn. Van de 8 pups woont er niet 1 in Duitsland maar 2 in Italië, 1 in Zwitserland en 5 in Nederland, en toch niemand maakte van de afstand een bezwaar en heeft zich aangemeld. Iedereen was er al op vrijdag en men ging pas op zondag op enig moment weer naar huis. Zelf ons Zwitserse dametje met haar gebroken en geopereerde pootje was er. Ja en dan is het zo ver. Omdat ons nestje als laatste aan de beurt was om te worden beoordeeld, had ik iedereen gezegd zich lekker te gaan vermaken en op tijd terug te zijn. En dat was iedereen ook. Inmiddels was ik redelijk nerveus geworden want ja : je wilt zó graag – voor jezelf zowel als voor de eigenaren van onze pups – dat er een mooie beoordeling uitrolt. Ook de eigenaar van papa Tobi was druk en opgewonden van de zenuwen. Maar wát een prácht-beoordeling kregen we! Later en de volgende dag werd ik door verschillende fokkers en ook door een aantal keurmeesters met ons prachtige nestje gefeliciteerd. Op onderstaande foto 6 van de 8 pups met mama Ke-sera de Cocó's Hijo (2 waren al weg).

April. Mei en Juni 2012

Tja en toen Ke-sera de Cocó's Hijo en Rubí weer “kinderloos” waren, zijn we ook weer begonnen met shows. Voornamelijk Ròsa Ke-sera en Rubí. Overal ging het goed tot werkelijk toppie, op 1 vervelend incident in Nederland na, het zij zo. Op de showpagina staan de resultaten te lezen: mogen we niet over klagen zou ik zo zeggen. In deze maanden mochten de volgende titels worden bijgeschreven:

- Cocó : Duits Veteranen Kampioen
- Duits Veteranen Winner Club 2012
- Ròsa Ke-sera : Nederland, België, Duitsland en Internationaal
- Rubí : België, Duitsland en Internationaal

Meerdere malen werden beide dames ook nog eens BOB (Beste van het Ras).

2012.06.17 : 7-maanden-nestwandeling R-nest van Rubí

Alle 6 pups en hun baasjes en vrouwtjes hadden toegezegd te komen en waren er ook. En oh: de Roebel-wondertjes zijn zó mooi geworden. Práchtige “Gala”-koppetjes, mooie lange benen, goede vachten en mooie kleuren, en súper karaktertjes. Allemaal lekker ondeugend en ondernemend. Rubí en mijn Schapendoesreu Hijo hadden er een hele kluif aan. Onderstaande bankjesfoto was ook niet zómaar gemaakt.


April 2012

Vorig jaar waren we uiterst succesvol geweest op de Italiaanse Clubmatch met Ke-sera de Cocó's Hijo als Club Winner 2011 en haar grootmoeder Cocó als Veteran Club Winner 2011, dus dit jaar moesten we wel terug om op zijn minst ons gezicht te laten zien. Omdat Ke-sera de Cocó's Hijo en Rubí natuurlijk net nu loops moesten zijn, moesten we er wel voor zorgen dat niemand / geen reu daar last van had maar ook dat is prima gelukt. We hebben daar weer een heerlijk weekend mogen beleven met veel vriendelijke, gezellige mensen en eten dat is is zo'n land natuurlijk altijd lekker.

Maart en April

Deze maanden hebben wij alle 14 pups bezocht : 8 van Ke-sera de Cocó's Hijo en 6 van Rubí. Voor de dichtstbij wonende pup was de afstand 35 km, maar de verst weg wonende pup daarvoor moesten we een afstand van 1560 km afleggen. Geeft niets, zo doen wij dat nu eenmaal, dus ook wanneer er eentje ver weg gaat wonen. Met alle pups gaat het goed, ze hebben allemaal uiterst lieve families getroffen om bij te wonen, ze hebben zeer fijne karakters en ze groeien voorspoedig op. Echte lekkertjes, dat zijn ze onze 8 C-wondertjes van Ke-sera de Cocó's Hijo en 6 Roebel-wondertjes van Rubí.

2012.02.12

... eindelijk: de 2de-verjaardag-wandeling R-nest Ke-sera de Cocó's Hijo

Ja, eindelijk was het dan zover. Iets later dan 01.02, want we moesten even wachten tot zowel de pups van Ke-sera de Cocó's Hijo als die van Rubí waren uitgevlogen, maar toen direct ... De datum was achteraf gezien qua weer perfect getimed: heerlijk vriezend weer en sneeuw. Aan de andere kant: daardoor ontbraken ook een paar mensen (schaatsen hè) en hun hond. Maar ja, je kunt niet alles hebben. Zelf had ik mama Ke-sera de Cocó's Hijo, opa Hijo en zusje-lief Ròsa Ke-sera meegenomen.

Daarnaast waren er nog 2 broertjes en 2 zusjes en ook was er een teefje uit Hijo's laatste nest. Totaal 8 hondjes dus. Oudoma Cocó wilde ik het niet aandoen want stel je voor dat ze nat en vies zou worden – dat vind ze maar jakkes – en onze Gos d'Atura Català Rubí bleef haar thuis gezelschap houden.

Hijo en zijn 2 kleinzoons – die ook wilden laten weten dat zij al “man” zijn – hebben hun stem flink geroerd en ons de nodige oerwoudgeluiden laten horen, maar eigenlijk ging het best goed. De stemming was goed, we hebben fijn bijgekletst, de honden hebben heerlijk door de sneeuw en zelfs over het bevroren water gerend en gedold en na afloop was er weer iets te eten en te drinken in het grand café.

Daarna zijn we allemaal en ieder voor zich “met de mooiste, liefste etc hond” weer op huis aan gegaan.

2012.02.08 dit is een bericht From Racha with love

Gisterochtend stond ik op, keek haar aan en dacht dit mag niet te lang gaan duren want ze is zó leuk, samen met de anderen doet ze het zó goed, ik ga al zó van haar houden. Foute boel dus.

Een paar uur later zat ik lekker in mijn stoel, Racha lag naast me en de anderen lagen dicht om me heen, kopje koffie en het krantje en de telefoon gaat. Een lang verhaal kort: iemand die eens hier is geweest voor hulp bij het kammen van één van de honden was geïnteresseerd. En wilden langskomen > natuurlijk mocht dat. Maar wat een verrassing, wat een “overval”. Ja, en toen zagen ze Racha, zagen haar spelen met mama Rubí en waren verkocht. Dus gisteren en vanochtend heb ik haar nog even lekker verwend, de hondjes hebben gisteravond en vanochtend extra lekker gegeten, we hebben superleuk gespeeld en geknuffeld en nadat ze vanochtend om 05.30 even buiten was geweest heeft ze lekker bij mij op bed geslapen. Na een paar strek-oefeningen kroop ze in het holletje, legde haar hoofdje op mijn arm, slaakte een diepe verrukte zucht en sliep. En zojuist hebben ze haar opgehaald. Ook mijn Racha heeft een nieuwe familie die van haar gaat houden en voor haar gaat zorgen, wat fijn, wat jakkes.

Veel geluk Racha, en laat het leven een uitdaging voor je zijn en blijven.

2012.02.03 Racha een uitdaging

Dat is ze! Wie? Rubí's Racha Van Hoefflaecken's Cocó, want Racha betekent “uitdaging”.

Heel toepasselijk, want totaal onverwacht hebben haar toekomstige baasjes vlak voor het ophalen afgezegd.
De uitdaging is om ook voor haar dat te vinden waar ze recht op heeft: een uiterst liefdevol thuis, waar zij van harte welkom is, waar ook voor haar liefde in overvloed voorhanden is en waar zij zelf de mensen blij en gelukkig mag gaan maken.

Tot dan hobbelt ze gewoon gezellig met onze andere honden mee. En dat doet ze vol overgave. Vanaf het eerste moment dat zij donderdag 26.01 alleen overbleef doet ze gewoon met ze mee, ze staat samen met hen te eten, wordt gekamd, ze gaat keurig in het rijtje zitten wanneer het koffietijd is > dan krijgen ze allemaal een koekje, idem dito wanneer ik plakjes kaas uitdeel en zo. Ze gaat al zitten op commando, loopt al netjes aan de lijn, doet keurig haar behoefte buiten en slaapt alle nachten heerlijk door. Nu niet denken dat het een doetje is hoor want met enige regelmaat heeft ze haar “dolle-5-minuten” en dan rent ze in ijltempo de kamer door, hangt ze in Hijo's baard of springt ze bij haar mama Rubí op de rug.

Maar wanneer ik “nee” of “ genoeg” of “ pas op “ zeg is het echter ook afgelopen, En ze kan heerlijk naast me liggen slapen in mijn stoel. Kusjes geven dat kan ze als de beste. Echt een lekker ding dus, dus wie voelt zich uitgedaagd?

© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign