Ròsa Ke-sera van Hoefflaeckens Cocó

Kijk voor meer informatie en showresultaten op de afzonderlijke pagina's van:
Cocó ~ Archimède Hijo ~ Ke-sera de Cocó's Hijo ~ Ròsa Ke-sera 
I Besos di Ròsa ~ Djaya de Besos Hniña de Besos


Ròsa Ke-sera
Kampioen met 27 titels:

NHSB 2782400 – 01.02.2010

 • FCI Europa Best Puppy '10
 • Jeugd Winster NL '10
 • Belgian Junior Winner '10
 • Rheinland Jugend Sieger '11,
  Siegerin Thüringen '15
 • Jeugdkampioen Nederland en Duitsland
 • FCI Centenary Youth Winner Dortmund 2011
 • RSCE Centenary Winner 2011
 • Internationaal, Nederland, Spanje, Duitsland, België, Gibraltar, Roemenië, Tsjechië, Luxembourge
 • Benelux Winner Lux '17
 • Benelux Veteraan Winnaar BE '19
 • Veteraan Spanje, Luxemburg, Nederland, België
 • Landesveteranensiegerin Thüringen 2019
 • Malaga Veteran Winner 2019
 • Sun Coast Veteran Winner 2019

Ròsa Ke-sera werd als 6de pup van in totaal 10 geboren en was het 2de teefje en Ròsa Ke-sera is ook nog eens het 6de hondje van onze hondenfamilie.

Ròsa Ke-sera is de zus van Riko, Ravi , Ronin, Reza, Rafa, Rago, Rana, Rani en Raya.
Allemaal hebben ze als tweede naam Ke-sera.

Ook Ròsa Ke-sera is inmiddels uitgegroeid tot een mooie grijsbonte dame en ze is een ondeugd “in-optima-forma”. Samen met Rubí maakt ze het de anderen soms behoorlijk moeilijk. Nergens bang voor en overal voor in. Ze heeft het karaktertje van overgrootmoeder Cocó, de ondeugd en inventiviteit van opa Hijo en de soepelheid van bewegen van mama Ke-sera de Cocó's Hijo > alles waar ik zo aan hecht is dus goed doorgegeven. En ze heeft wat wij noemen van paps haar “Italiaans temperament”.

Natuurlijk heeft ook Ròsa Ke-sera op school de bij ons gebruikelijke diploma's behaald.

En zoals het een echte Cocódot-Schapendoes betaamt : Ròsa Ke-sera heeft haar kwaliteiten in show lopen inmiddels ook al bewezen. Na haar 1ste succesje op 5 juni '10 in Hulten waar ze Beste Baby van het Ras werd en in de eindkeuring in de Erering geplaatst werd als 5de Baby heeft ze als Baby en als Pup vaak de 1ste plaats behaald. Ook als Jeugdhond heeft ze de nodige successen en titels behaald. Daarna heeft ze dat als 'volwassene' voortgezet – veelal samen met Rubí of met grootvader Hijo. Winnend in al deze klassen en daarna BOB wordend, heeft ze zich vele, vele malen in de Erering mogen laten zien. Eén van haar voor ons mooiste successen was toch wel dat ze – nog maar10 maanden oud en louter voor de lol meedoend – in Brussel op de Brussels Dog Show 2010, de BOB werd van 18 Schapendoezen. Daarna is ze zich blijven bewijzen en staan er echter de nodige titels op haar naam.

'Ons motto voor Ròsa Ke-sera “ wat de toekomst brengen moge ... que sera.... ' werd en wordt terecht met vertrouwen tegemoet gezien, ze is in ieder geval een lekker heksje. Óns heksje.

Tja, en dat heksje … is ook al weer mams geworden : op vrijdag 13.09.'13 werden we verblijd met 6 prachtige nieuwe Cocódotjes-wondertjes, ons I-nestje >> de 5de generatie Cocódotjes nog wel!

In 2015 verwelkomden wij 9 M-wondertjes, in 2016 zagen 7 È-wondertjes en eind 2017 10 E-wondertjes.

Tot onze grote vreugde was onze Cocó er nog bij om de geboorte van het I-nestje te beleven.

De vijfde generatie Cocódotjes.
Cocó die toen bet-overgrootmoeder werd.
En Cocó heeft er voor ons weer één uitgekozen die mocht blijven: het werd het lievelingetje van mama Ròsa Ke-sera, het eerstgeboren teefje/pupje, het dametje met het roze bandje. Ze heeft de naam I Besos di Ròsa gekregen en thuis heet ze Besos (Wat Spaans is voor 'kusjes').

Toen werd het 2017 en maakte I Besos di Ròsa door voor het eerst moeder worden...... een grootmoeder van Ròsa Ke–sera Ons D–nestje, bestaande uit 8 prachtige wondertjes. De zesde generatie Cocódotjes!
Uit dit D-nestje mocht Djaya de Besos bij ons blijven.

© 2016 - Van Hoefflaeckens Cocó. Alle rechten voorbehouden.
Powered by Xenodesign